Rabarbercake met custard en rabarbermoes
top of page

Rabarbercake met custard en rabarbermoes


Rabarbercake met custard en rabarbermoes
Rabarbercake met custard en rabarbermoes

Ken je iemand die de smaak van rabarber “nog moet leren waarderen?” Rabarber heeft best een zure ondertoon die niet iedereen meteen lekker vindt. Ik vind rabarber heerlijk, maar ik maak het wel graag zoet genoeg met suiker, kaneel of andere smaakmakers. In veel recepten van rabarbercake worden hele stukken rabarber meegebakken en dat geeft plaatselijk een zuurtje. In het recept voor Rabarbercake met custard en rabarbermoes is de smaak wat subtieler omdat je gekookte rabarber gebruikt, die al op smaak is gemaakt.


Wist je dat rabarber steeds zuurder wordt tijdens het seizoen? Dus hoe vroeger aan de bak, hoe zachter de smaak.

Met dit recept bak je een super zachte cake. De cake rijst zachtjes en is door het vocht iets minder stabiel en neigt tot over de rand rijzen en niet naar boven. Dat is wat mij betreft zeker niet jammer, want de cake is heerlijk moist met een lekkere korst!


Rabarber koken tot rabarbermoes
Rabarber koken tot rabarbermoes

Rabarbercake met custard en rabarbermoes

Benodigdheden voor cakevorm van 22-24 cm

  1. 225 gram bloem

  2. 25 gram custardpoeder

  3. 2 theelepels bakpoeder

  4. 180 gram suiker

  5. 2 zakjes vanillesuiker

  6. 150 gram boter

  7. 2 eieren

  8. 1 eetlepel lemoncurd of rasp van 1/2 citroen

  9. 200 gram rabarbermoes

  10. 1/4e theelepel zout


Rabarbercake met custard en rabarbermoes

Rabarbercake met custard en rabarbermoes

  1. Verwarm de oven voorop 160 graden (hete lucht oven) en bedek je cakevorm met bakpapier. Ik leg altijd een lap bakpapier over de breedte, zo kun je straks makkelijk je cake uit de vorm trekken.

  2. Klop de suiker met de boter totdat het romig is en licht van kleur. Klop nu ei voor ei hier doorheen en klop het geheel nog even luchtig.

  3. Mix de rabarbermoes er kort door.

  4. Spatel tot slot de droge, gezeefde ingredienten door het beslag en vul de bakvorm.

  5. Bak de cake in ongeveer 65-75 graden gaar en haal de cake voorzichtig uit de bakvorm. Hiervoor gebruik ik het bakpapier.


Rabarbercake met custard en rabarbermoes
Rabarbercake met custard en rabarbermoes

Als cake liefhebber moet je deze proberen

Hou jij ook zo van cakes bakken? Gewoon een lekkere plak geluk op je bordje? Dan is dit een bijzonder recept!


Gerelateerde posts

bottom of page