Kokosmakronen of kokosbollen maken
top of page

Kokosmakronen of kokosbollen maken


Kokosmakronen of kokosbollen maken
Kokosmakronen of kokosbollen maken, heb jij dat al eens geprobeerd? De kokoskoeken zijn heel gemakkelijk om te maken en wie lust ze nu niet? Je komt de bollen tegenwoordig overal tegen, maar waarom zou je het niet zelf maken? Het is een van de makkelijkste recepten om te bakken. Kokoskoeken zijn vetvrij, glutenvrij en lactosevrij, dat is voor sommige onder ons mooi meegenomen.

Tip: als je baksel in de oven staat en zelfs als je 2 wekkers hebt gezet EN je kinderen hier niet op reageren, moet je niet je zus gaan bellen. Dan hoor je niets meer. Geen wekker, geen kinderen. Met als resultaat: behoorlijk bruine en uitgedroogde kokosmakronen. En zo moesten de makronen opnieuw gebakken worden.

Kokosbollen bewaren

Tijd om weer eens kokosmakronen of kokosbollen te maken. Lekker chewy van binnen, dat vind ik persoonlijk echt zo lekkerrrr! Na een dag of 3 worden ze wel duidelijk iets minder lekker. Dus, eet ze als je vers zijn, bak er niet teveel of bewaar ze in de diepvries. Dat is altijd een goed idee.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Kokosmakronen of kokosbollen maken

Kokosmakronen of kokosbollen maken

Benodigdheden:

  1. 200 gram geraspte kokos

  2. 3 eieren

  3. 180 gram suiker

  4. Mespunt zout

  5. Rasp van de schil van een halve (bio) citroen of 2 flinke theelepels lemoncurd

  6. 1 eetlepel maizena of custardpoeder

  7. Eventueel vellen ouwel (eetbaar papier,  je vindt het tussen het snoep in de supermarkt)


Waar koop je geraspte kokos

Geraspte kokos vind je onder andere in de supermarkt. Zelf haal ik het graag bij de toko. Hier kun je grotere hoeveelheden kopen tegen een goede prijs.


Kokosmakronen of kokosbollen recept om zelf te bakken

Recept kokosmakronen of kokosbollen maken

  1. Mix de eieren flink op toch ze lekker romig zijn.

  2. Mix alle overige ingrediënten bij de kom met opgeklopte eieren en laat het geheel zo’n uur staan.

  3. Het vocht zal door de kokos opgenomen worden.

  4. Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht oven). Maak met een ijsschep kokosballen. Eventueel kun je de geschepte kokosmakronen op ouwel (eetbaar papier) scheppen.

  5. Knip hiervoor en rondje zo groot als je ijsschep of schep het deeg op het papier en knip na het bakken het overtollige papier weg.

  6. Natuurlijk kun je ook kleine koeken maken als je dat liever hebt.

  7. Bak de kokoskoeken in zo’n 16-20 minuten gaar. Blijf goed bij je koeken en hou ze in de gaten. Eventueel kun je een koek uit de oven halen om te testen hoever de binnenkant ook gaar is. Zo nodig haal je ze er eerder uit of laat ze nog wat langer in de oven.



Kokosmakronen of kokosbollen bakken
Tip: Je kunt de koeken ook in chocolade dopen!

De foto's bij dit blog zijn vervangen. Dit is een oude foto.
De foto’s bij dit blog zijn vervangen. Dit is een oude foto.

Gerelateerde posts

bottom of page