Slagroom met natuurlijke fruit smaak
top of page

Slagroom met natuurlijke fruit smaak


slagroom met fruitsmaak fruit in slagroom
Slagroom met natuurlijke fruit smaak? Zeker, het is heel eenvoudig en je hebt hier echt geen kunstmatige smaakstoffen voor nodig. En je maakt het gewoon zelf in de smaak die jij graag wilt en met het fruit dat jij in huis hebt!

Eenmaal de smaak te pakken…. dan is gewone slagroom eigenlijk best wel saai!


slagroom met fruitsmaak fruit in slagroom

Slagroom met natuurlijke fruit smaak

Benodigheden:

  1. 300 gram koude slagroom liefst 35% of hoger

  2. 100 gram fruit naar keuze in kleine stukjes

  3. 100 gram suiker

  4. 2 zakjes klopfix slagroomversteviger

  5. 1 eetlepel water

slagroom met fruitsmaak fruit in slagroom

Zo maak je Slagroom met natuurlijke fruit smaak

  1. Om de natuurlijke zoete fruitsmaak te geven, maken we eerst een suikersiroop van fruit.

  2. Snij het fruit in stukjes. Verwarm de pan met het fruit, de suiker en de eetlepel water zachtjes.  Na een paar minuten mag het op een medium vuur. Is de suiker gesmolten? Laat het suiker met het fruit nu zachtjes inkoken.  Zodra het fruit gaar is kun je het pureren met de staafmixer. Voeg zo nodig nog 1 eetlepel water toe.

  3. Kook de fruitsiroop in. Als het flink begint te bubbelen is het suiker gehalte flink hoog en is het klaar. Misschien denk je het is te dun, maar de siroop zal nog flink indikken na het afkoelen. De siroop mag straks best een beetje stevig zijn, maar natuurlijk wel handelbaar voor in de slagroom.

  4. Slagroom houdt niet zo van veel vocht en wordt anders te dun.

  5. Is de afgekoelde siroop toch veel te dun? Jammer, dan kun je het wellicht nog even opwarmen en toch nog kort inkoken.

  6. Is de afgekoelde siroop echt te dik? Jammer, voeg dan nog 1-2 eetlepels water toe om de siroop te verdunnen. Hierna moet de siroop toch nog kort inkoken tot de gewenste dikte.

  7. Laat de siroop goed afkoelen.

  8. Klop nu de slagroom met de slagroomversteviger. Voeg als het iets dikker wordt enkele theelepels van de siroop bij de opgeklopte slagroom. Naar smaak kun je meer toevoegen. Omdat de siroop niet te dun is blijft de slagroom mooi van vorm.



Wil je perfect witte toeven? Dan is fruitige slagroom geen optie. Fruit zal vrijwel altijd wat kleur toevoegen aan je toeven.


Ben je op zoek naar slagroom met veel smaak? Dan ben je met dit recept vast heel blij!


Italiaanse pruimentaart met pruimenslagroom
Zo maak je Slagroom met natuurlijke fruit smaak

Ik maakte de Slagroom met natuurlijke fruit smaak onder andere voor deze Italiaanse pruimentaart.


Wat voor fruit zou jij gebruiken om je slagroom smaak te geven?

Gerelateerde posts

bottom of page