Paascake in een mok
top of page

Paascake in een mok


Paascake in een mok
Misschien ben je alleen met Pasen? Misschien moet je werken? Of je hebt gewoon behoefte jezelf te verwennen, of iemand anders, dan kan ook! Of het is Pasen geweest en je hebt nog eitjes over? Met deze Paascake in een mok heb je binnen enkele minuten een heerlijke Paascake, ready to eat. Een beker vol warme cake, met veel chocolade en natuurlijk…. paaseitjes.

Maak alvast een lekker drankje voor jezelf klaar en zoek een lekker plekje waar je straks kunt zitten.


Paascake in een mok

Paascake in een mok

Benodigdheden:

  1. 2 eetlepels neutrale olie als zonnebloemolie

  2. 1 eetlepel melk

  3. 3 eetlepels bruine basterdsuiker

  4. 2 eetlepels cacaopoeder

  5. 3 eetlepels bloem

  6. Eventueel 1 theelepel vanille extract

  7. 1 medium ei

  8. 4-6 Paaseitjes in de smaken die jij lekker vindt

  9. 1/4e theelepel baking soda of 1 theelepel bakpoeder

  10. Snufje zout


Paascake in een mok

Paascake in een mok

Meng in een beker, mok of stevig glas van ongeveer 325-350 ml alle ingrediënten behalve de Paaseitjes. Snij de eitjes voorzichtig wat kleiner.  Bewaar je mooiste stukjes voor bovenop je cake. Wees voorzichtig! Liever een mislukt gesneden chocolade ei, dan  plotseling een halve vinger.  Roer ongeveer 2/3 van je stukjes paasei door de cake.


Zet je beker op een schoteltje. Mocht je cakeje over je beker heen gaan, dan vangt het schoteltje de cake een beetje op. Overigens vind ik zelf de cakes die overdreven over de beker heen rijzen vaak het lekkerst, lekker smeuïg. Zelf geef ik ook de voorkeur aan baking soda boven bakpoeder, maar beide rijsmiddelen zijn mogelijk.


Je cake moet gaar zijn, maar een cake die te lang in de magnetron bakt is snel droog.  Daarom kies ik er vaak voor om de cake in delen te bakken. Mijn magnetron is niet doorzichtig, dus ik kan het rijzen ook niet goed zien.


Bak je Paascake in een mok in de magnetron

  1. 600 W in 2 minuten en dan nog kort in 20 seconden gaar

  2. 800 W in 1 minuut en 40 seconden en dan nog kort in 20 seconden gaar

  3. 1000 W in 1 minuut en 25 seconden en dan nog kort in 15-20 seconden gaar


Versier je Paascake in een mok met de stukjes chocolade ei die je over hebt.  Wat lekker, de paaseitjes bovenop smelten een beetje.


Een fijn, lekker zoet Paasmoment, helemaal voor jou alleen!

Klaar?  Zoek een lekker knus plekje en geniet.

Gerelateerde posts

bottom of page