Hoe maak je een mal van fondant
top of page

Hoe maak je een mal van fondant


mold of mal maken van fondant
Stel, je hebt iets van fondant gemaakt met of zonder tylose en je hebt nog een restje over waar je niets mee mee kunt, het is te weinig, het is oud of iets dergelijks. Dan zou je met de fondant die je over hebt een mal kunnen maken die je later weer kunt gebruiken om er fondant of marsepein in te doen.

Hoe maak je een mal van fondant?


Hoe maak je mold van fondant

Ik had wat fondant met tylose over, dit is wel eetbaar, maar minder lekker en vooral hard, breek je tanden er niet aan! Hier maak ik een balletje van.



Daar druk ik iets in waar ik later afdrukken van wil maken, dit is een ketting die vroeger van mijn moeder is geweest met een roosje erop.


Zie hier de afdruk van de roos.


Hoe maak je mold van fondant

Maar je kunt ook een afdruk maken van een mooie nerf.


Ik ben op zoek naar de brede nerf in het midden om later een pioenroos mee te gaan maken. In de winkel kost hij 13 euro en dat  voor een plastic plankje met een paar diepe nerven. Het zal best heel prettig werken. Dit voldoet het voorlopig ook tot mijn budget het toelaat. De wish-list met wat ik allemaal nog zooooooo graag wil hebben is tenslotte al zo lang.

Voorzichtig aandrukken.


Ook de hoofdnerf.



Hierna gaat de fondant-mal 20 min. in een oven van 60 graden. Als je het uit de oven haalt is het nog kwetsbaar. Dus voorzichtig laten afkoelen.


Voila: herken je de roosjes bovenop de taart van de foto aan het begin van dit bericht?


De (blad) veiner is nog niet gebruikt, maar dat gaat binnenkort wel gebeuren.


Heb jij hier ervaringen mee? Wil je het me vertellen. Graag.

Gerelateerde posts

bottom of page