Moederdag, tijd voor Homemade moederdag met homemade fondant & cookies.
Heel handig dat moeder allerlei soorten uitstekers in huis heeft. Dat ontdekte ik aan de ontbijttafel 🙂
En behalve een gezellige en leuke ontbijtafel ontdekte ik ook een paar cadeautjes waaronder deze koekjesstempel:
En er moest dus gebakken worden om deze leuke stempel uit te proberen. Ik wilde graag koekjes maken met home made indruk maar ook in fondant om later op de koekjes te plakken. Vergelijken dus.
Aan de slag. De laatste paar keer als ik koekjes bakten, smaakten ze wel lekker maar de koekjes behielden niet hun vorm. En dat is jammer en bij koekjes met een stempel is dat juist belangrijk.
Het was tijd om een nieuw recept uit te proberen.
Dit maal heb ik de tips die ik las op de website van sweetopia.
Tip 1. gebruik geen rijsmiddelen. Geen bakpoeder dus dit maal, daar was ik anders best een beetje scheutig mee. Kneed het deeg en laat het minimaal een uur rusten in de koeling.
Hierna worden de koekjes gemaakt.
Vervolgens gaan de koekjes in worden weer een uur de koeling in. De koekjes moeten op een afgekoelde dikke plaat, vanuit de koeling zo de oven in, om voortijdig van vorm te veranderen te voorkomen.
Voor en na het bakken. De vorm is minimaal veranderd. De letters zijn bijna hetzelfde als voordat ze de oven ingingen.
Kant en klare fondant vinden mijn huisgenoten niet lekker. Marshmallow fondant, de zelfgemaakte versie dan, daartegen vinden ze wel lekker.
De marshmallows gingen in een glazen kom en 45 seconden met een kleine eetlepel water de magnetron in.
Vervolgens roer je er poedersuiker door. Roeren, roeren, steeds meer poedersuiker. Er is een moment dat je denkt; en nu kneden. Dan kneed je de fondant verder op het aanrecht door steeds meer poeder toe te voegen totdat het niet meer kleeft.
Terwijl ik aan het “taarten” ben, zijn mijn jongens buiten aan het vissen. Lekker, dan heb ik de tijd voor mezelf.
Je kunt het koekje ook versieren met uitgestoken fondant met de koekjes stempel en uitsteken.
De koek gaat mooi glimmen met pearldust.
Met eetbare lijm plak je de fondant op het koekje.
Gewone koekjes met de home made stempel en koekjes met een laagje fondant erop. Aan jou de keus.
Leuk!!
Hier houden ze van geen enkel fondant, ook niet van marsepein en marhmallow 🙁
Onlangs heb ik 1 kg. chocoladefondant kunnen kopen:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/marsepein-fondant-rolfondant-kleur-pettinice-chocolade-rolfondant-5-kg-emmer-p-1274.html
Dat vonden de huisgenoten WEL lekker. Ik heb er zelfs bonbons mee gevuld. Helaas verkopen ze het per 5 kg. (ik kon 1 kg. overnemen) Is dat misschien een idee?
Groetjes Carola
Oh, die koekjes zien er lief uit. Hier ook een grote voorkeur voor fondant! 😉
Lukt dat werken met de marshmallowfondant goed bij jou? Ik heb het geprobeerd maar hij is zo veerkrachtig dat het moeilijk is om hem uit te rollen of om stempels erin te drukken.
Misschien een tip, als je dat al niet deed: Bij de gewone fondant vanille doen dan smaakt het bijna hetzelfde als MM-fondant of citroen voor een frisse toets. Dan smaakt het zowat als een citroensuikersnoepje.