Dat je zelf een mooie schelp zelf kunt maken, heb ik al laten zien in een voorgaand blog. Deze Hollandse schelp afkomstig uit Cadzand, mocht “mooi zijn” op een hennataart waarvan de basis, de inspiratie, afkomstig is uit Marokko.
Het werd de Hennataart met schelp van fondant.
Een vriendin van me, Danielle, woont met haar gezin sinds enkele jaren in Marokko. Ze runt met haar man een gastenverblijf aan de voet van het Atlas gebergte. Regelmatig lees ik haar blog en ik kan me nauwelijks voorstellen dat zij leeft in deze kleurrijke wereld, die tot leven komt in haar werkelijk prachtige foto’s, die op haar site te bewonderen zijn en de verhalen over het leven zelf in Marokko. De wondere wereld van 1001 nachten.
Wil je meer lezen? Onlangs verscheen er een artikel over het gastenverblijf, het wonen en leven in Marrakesh op de site van expat mama’s.
Van de site van Danielle Donker komt deze foto:
Boven: een bruiloft in Fes.
Ik hou erg van stencilen op koekjes, taarten en cupcakes en de patronen die de vrouwen in Marokko gebruiken zijn wonderlijk mooi, helaas, die krijg ik nooit uit mijn losse pols. Bestaan er stencils met hennapatronen?
Ik vroeg het aan Danielle. Danielle vond het erg leuk om voor me op pad te gaan en al snel ontving ik een envelop met sticker-stencils die vrouwen kunnen gebruiken om hun handen te stencilen met henna en wellicht ook andere delen van het lichaam waar ik alleen geen weet van heb.
Om welke vorm zou hij het best passen? Letterlijk heb ik de schalen uit de kast gehaald om het te bekijken. Helaas bleek dat alleen de grote vormen, de ronde en vierkante, een mooi resultaat zouden geven omdat je dan de sticker niet uit vorm hoeft te trekken, maar een taart voor 15-20 personen, dat gaat hier thuis niet op.
Daarom heb ik toch maar besloten voor een blandavorm van 20 cm., een halve bol dus. Niet mijn favoriete vorm, maar ja, soms vraagt het doel het middel. Aan de slag dus. Het biscuit werd eerder gebakken en in de diepvries bewaard tot het moment was aangebroken.
De bonbonbloc vulling:
Met on top: de schelp van fondant.
Geef een reactie