Vorige week bracht een dagje uit ons naar Cadzand . Dit toerische plaatsje is bekend om de vele miljoenen jaar oude haaientanden die aanspoelen als het eb is geworden. Je vindt hier een schelpenwinkeltje waar prachtige schelpen verkocht worden. Hier vind je tientallen soorten schelpen waaronder de grootste schelp ter wereld: de Tridacna. Zou je Schelp van fondant kunnen maken met deze Tridacna?
Ik kocht een paar mooie redelijk grote schelpen. Dat de schelpen erg sterk zijn wilde de meneer me aan de kassa maar al te graag laten zien. Hij tikte een paar keer behoorlijk op de schelpen. Ik hoopte stil dat de schelpen heel thuis aan zouden komen en dat gebeurde gelukkig ook. Dat ze stevig en sterk zijn is maar goed ook, maar daarover meer binnenkort…
Ik had nog wat fondant over met tylose erin en had daar geen bestemming voor. Weggooien is zonde en toen zag ik de prachtige schelpen.
Lees verder over wat je nog meer kunt doen met een prachtige zeeschelp: cupcakes gebakken in een schelp
Is het niet moeilijk om het reliëf aan de andere kant erin te krijgen zonder de eerste kant plat te drukken?
Het resultaat ziet er net echt uit!
Nog een vraagje van een relatief onervaren bakster: Wat is er nu zo speciaal aan Crisco?
Hoi Katrijn.
Omdat er tylose in de fondant is gedaan wordt de fondant wat stugger en steverig. Dan kan je er bv. mee boetseren. Eigenlijk ging het best goed. Ik drukte hem aan de buitenkant vd schelp, beetje aan drukken, drukte het fondant wat over is van de rand los, liet de fondant voorzichtig in een ronde palm van mijn hand vallen. Omdat het best flexibel is legde ik de fondantschelp aan de binnenzijde om te drogen en te dusten.
Crisco is een plantaardig vet. In Amerika wordt er ook mee gebakken. Daar wordt een deel van de roomboter vervangen door crisco. Dan blijft het resultaat wat steviger bij warmere temperaturen en ook witter. Hier vinden we het altijd een raar idee, dat pure plantaardige vet toevoegen. Ik gebruik het vooral om de mat in te vetten of andere bak atributen die was vet nodig hebben. Ook smeer ik het een beetje op fondant of marsepein als ik erna met dustpoeder op wil stencilen. Ik neem aan dat crisco ook in Belgie te koop is. In taartwinkels online,maar bij ons in NL ook in grote toko's.
echt heel erg mooi met die schelp zeg! mijn complimenten 😉
Bedankt "Cakeje" 🙂