Griezelige dode vinger koekjes
top of page

Griezelige dode vinger koekjes


Griezelige dode vinger Halloween-koekjes
Last minute, Halloween staat  bijna voor de deur. Online kom je de wildste recepten tegen maar het is niet echt “hot” in Nederland. Mijn kinderen zijn wel eens langs de deuren geweest en werden daarvoor goed beloond, maar geen versierde huizen, pompoenen en fakkels voor de deur. Geen gillende en zenuwachtig verkleedde kinderen op straat. Met dit verrassend makkelijke recept maak je een behoorlijke voorraad griezelige dode vinger koekjes met Halloween.

Deze leuke traktatie kwam ik tegen op het internet.  Het is makkelijk te maken en je hebt er geen speciale benodigdheden voor nodig. Het recept voor de griezelige vingers is van Martha Stewart.


Makkelijke Halloween koekjes

Voor veel recepten met Halloween heb je een koekjesuitsteker nodig. Voor dit recept hoeft dat niet. Het enige dat wel extra leuk is zijn de halve amandelen. Die geven de vingers echt een nagel. Door cacaopoeder na het bakken over de vingers te kwasten maak je de koekjes nog griezeliger.


Griezelige dode vinger Halloween-koekjes

Griezelige dode vinger Halloween-koekjes

Benodigdheden voor 24-30 stuks

  1. 2 eieren (1 ei en 1 eigeel, het eiwit ook bewaren!)

  2. 1 theelepel vanille extract

  3. 115 gram boter

  4. 65 gram poedersuiker

  5. 60 gram gewone suiker ( ik gebruikte half gewoon, halve bruine suiker maar dan worden je vingers wel iets donkerder)

  6. Snufje zout

  7. 235 gram gewone bloem

  8. 30 (halve) amandelen

  9. Cacaopoeder


Halloween koekjes maken

Zo maak je deze Halloween koekjes

  1. Mix de suiker, het vanille extract, het zout, het ei en het eigeel. Roer goed met een houten lepel.

  2. Klop vervolgens de boter los (de handmixer is lekker snel en handig) en roer het daarna door het mengsel in de andere kom. Voeg de bloem bij het beslag.

  3. Dan wordt het handwerk. Even kneden en dan mag het deeg een uur rusten in de koelkast.

  4. Verwarm alvast de oven voor op 175 graden bij een hete lucht oven of op 195 bij een oven met boven- en onderwarmte.

  5. Neem een balletje deeg zo groot als een walnoot

  6. Rol het uit tot lange dunne vingers. Maak de vingers vooral niet te dik, de vingers worden nog wat dikker in de oven. Het eigenwijze plakkerige deeg is beter onder controle te krijgen als je wat maïzena gebruikt om op uit te rollen. Door het maïzena plakt het deeg  niet zo en laat de vinger zich makkelijker in vorm kneden.  

  7. Maak 3 knokkels.  Op de knokkels snij je met een mesje of andere tool wat rimpels.

  8. Roer het eiwit los.

  9. Smeer het eiwit op de puntjes en plak er  een amandel op als nagel. Smeer eventueel de hele vinger in met het eiwit.

  10. De baktijd bedraagt 15 minuten.

  11. Laat de vingers even afkoelen. Bestrijk ze met cacaopoeder.


Cacaopoeder maken de Halloweenkoekjes nog griezliger

Mijn jongste zoon vond de griezelige dode vinger koekjes echt eng, hij laat ze nu al 2 dagen liggen en weigert ze te eten. Te eng?

Happy Halloween!


Halloween traktatie: dode vinger koekjes

Gerelateerde posts

bottom of page