Kleurstoffen, wat zijn jullie leuk maar als je het al niet van je handen afkrijgt, hoe zit dat dan in je lichaam?
Het lukt me niet om natuurlijke kleurstoffen te vinden in Nederland. (lees lukte, inmiddels heb ik meer mogelijkheden gevonden in Nederland, zie in het staartje van dit blog)
Ik weet dat ze wel te koop zijn in België, bij de taartenfee. De taartenfee is Catherine Plettinckx, een dame die bakt, workshops geeft, 3 boeken op haar naam heeft staan, een online forum heeft met online shop. Er verschijnen steeds meer “elfjes”, oftewel winkels van de taartenfee in België.
Ik wilde onlangs de kleurstoffen online te bestellen bij de taartenfee. Ik heb echter wat vragen over het gebruik en de verwachtingen van de kleurstoffen en besloot te wachten met kopen. Tenslotte zit er “een elfje” van de taartenfee in een van mijn favoriete straten van Antwerpen en daar gaan we toch met enige regelmaat naar toe.
Zo ook dit keer.
Eenmaal thuis lagen er lagen 3 eiwitten te wachten in de koelkast, daar moest nodig iets mee gebeuren. Merenque is dan vaak een goed alternatief. Merengue met natuurlijke kleurstoffen.
Mix de eiwitten goed door met de helft van het poedersuiker tot ze stijf zijn. Dan mag de 2e helft van het poedersuiker er doorheen.
Volgens het recept moet je hier 250 gram poedersuiker bij doen, maar ik heb denk ik rond de 350 gebruikt. Misschien omdat het XL eieren waren? Ik vond de mix niet stevig genoeg en mengde gewoon wat suiker er door heen. Voeg dan een scheutje citroen toe en eventueel wat smaakstoffen.
Dit zijn de kleurstoffen.
De kleuren van de macarons op de verpakking doen vermoeden dat het met de felheid van de kleur goed komt. Ik mengde de kleur groen en blauw door de geklopte mix.
Een theelepel blauw deed de geklopte eiwitten nauwelijks kleuren. Het groen kleurde iets beter maar ook die kleur vond ik wat tegenvallen.
Zelf vind ik dat best behoorlijk veel werk. Wellicht is dit interssant indien een dierbare allergisch is voor kleurstoffen en je toch met kleuren aan de slag wilt.
Geef een reactie