Cupcake met rode wijn frosting.
Zeelandia heeft heerlijke cupcakemix. Ik koos de dubbelchoc. Helaas is dit de 2e keer dat ik deze mix gebruikte en er eigenlijk niet tevreden over was. De gewone cupcakemix vind ik heerlijk, de chocolademix vind ik een tegenvaller, droog, geen echt diepe chocolade smaak, zelfs niet met de extra cacao die ik toevoegde. Maar een lekkere frosting maak veel goed, ook op een droog cakeje.
Recept Rode wijn topping
- 350 ml. rode fruitige Franse wijn
- 10-12 eetlepels suiker
- Kaneel of kaneelstokje
- 250 gram mascarpone
- 250 gram slagroom
- 30 gram poedersuiker
- slagroomversteviger
Een halve fles La Tulipe werd soldaat gemaakt. Niet in glas dit maal maar in een klein pannetje. Voeg hier 10-12 eetlepels suiker bij en evt. een snufje kaneel. Vooral niet teveel, je kunt altijd later nog kaneel toevoegen bij de frosting.
Als er bubbels ontstaan, ook als het vuur laag staat is de stroop bijna klaar. Dat duurt ongeveer 20-30 minuten. Laat de stroop afkoelen. Na een klein kwartiertje kan je controleren of de stroop goed is. Is de stroop te dik, voeg dan nog wat water toe en verhit de stroop nogmaals. Is de stroop te dun dan moet hij nog wat langer op het vuur staan. Mijn ervaring is dat de stroop sneller te dik is dan te dun.
Maak met bijvoorbeeld een appelboor een holling in de cupcake. Bewaar de losse stukjes cake in een schaaltje.
Geef een reactie