Ik ken een dame die verbaast was dat ik de biscotti in koffie doop. “Je moet ze toch in drank dopen?” Ha, ha, nou echt niet. Met de voorraad koekjes die ik onlangs maakte heb ik liters drank nodig.
Recept Biscotti koekjes
- 3 stuks eieren
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 handen amandelen (ik gebruik een blikje amandelen van de Lidl)
- 240 gram suiker
- 6 halve eierdoppen olijfolie
- 1 citroen of als je deze niet in huis hebt een sinaasappel
- snufje zout
Meet de ingrediënten af. Doe de eieren in een kom en raps de schil van een halve citroen. Teveel geraspte citroen is te overheersend. Als ik geen citroen in huis heb gebruik ik soms een sinaasappel, ook heerlijk. Meng de geraspte citroen met de eieren.
Voeg de suiker toe en de olijfolie. Meng in enkele delen de gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor met wat zout en de amandelen. Je kunt de amandelen ook in stukken hakken. Zelf laat ik ze graag heel.
De amandelen van de Lidl zijn bedekt met zout. Het zout haal ik er zoveel mogelijk af. Ik heb liever los zout verdeeld over het deeg dan alleen het zout aan de amandelen. Kneed het tot je een stevig deeg hebt.
Rol de “worsten” door kristalsuiker en bak ze 30 minuten in een oven van 180 graden.
Wakker blijven! Je moet de biscotti meteen snijden anders wordt het een onmogelijke opdracht!
Na een eerste keer bakken moet je meteen je biscotti snijden. Dat gaat niet altijd even makkelijk. De koek wordt snel hard en al die amandelen erin zorgen ervoor dat je tijdens het snijden vaak de koek kapot snijdt of duwt. De amandelen laten zich niet allemaal goed snijden. Voor thuis vind ik dat niet zo erg, maar als je ze uit wilt delen of weggeven is dat vervelend. Daar heb ik uiteindelijk iets op bedacht.
Hou je biscotti of cantuccini worst vast met een tang uit de keuken. Snij zo heel gemakkelijke plakje voor plakje.
Dit gaat echt een stuk beter. Vrijwel alle koekjes kon ik uiteindelijk op deze manier goed snijden.
Nu sta je voor de keuze. Ga je de koekjes eenmaal of tweemaal bakken. Eenmaal dan zijn ze knapperig, maar niet te hard. Twee keer bakken is zoals het hoort en daardoor zijn de koekjes droger en veel langer houdbaar. Ik kan vaak niet beslissen en bak daarom vaak één staaf vaak eenmaal en de twee overige staven tweemaal. De tweede bakbeurt duurt opnieuw 30 minuten.
Het huis ruikt heerlijk. Deze nog te snijden biscotti zijn eenmaal gebakken.
Deze oude foto sierde jarenlang dit recept, tot het werd vervangen….
Dat ziet er heerlijk uit.
Gaan we ook maar eens proberen!
Groetjes Klaske
Ben benieuwd of je ze ook zo lekker vindt 🙂
Gevonden..thanks<<3
Ze waren heeeeeeerlijk, ECHT overheerlijk!!!! <3
Hoe heb je ze gegeten?… x Carola