Knettersuiker op een koekje. Je hoeft niets te doen maar het geknetter in je mond doet je al snel lachen. Het kietelt ook een beetje.
Zo ook bij deze zonnige koeklolly’s.
En omdat ik het niet kon laten, heb ik ze lekker zonnig goud geverfd met eetbare dust.
Wil je weten hoe je deze knetter lolly-koekjes maakt.
Hoe maak je deze knetterende zonnekoekjes? Je kunt het verder lezen op het blog dat ik schreef voor Taarten Decoreren.
Have fun in the sun!
Hoi Carola,
Helaas werkt de link niet meer, maar ik zou deze koekjes heel graag willen maken voor school volgende week. Zou je misschien willen delen hoe je ze gemaakt hebt?
Groetjes Michaela
Hoi Michaela, ja het is heel jammer, Taarten Decoreren heeft nooit vertelt dat de recepten van het net zouden verdwijnen. Ga op zoek naar een mooie uitsteker waarbij je het hart vd uitsteker kunt gebruiken om te vullen met knettersuiker. Bak de koekjes dat kan bijna met ieder recept maar ik gebruik vaak deze; het is niet mijn lievelingskoekje wat betreft smaak, beetje saai maar lekker, maar het recept bakt lekker plat.
https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2013/06/basisrecept-koekjes-html/
Ik verfde de buitenkant met eetbaar goud (eetbaar goudpoeder oplossen in wat doorzichtige sterke drank en verven) en vul het hartje met de knettersuiker. Dat blijft goed plakken of een beetje witte of andere soort chocolade. (bv https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/decoratie/glans-glitter/eetbare-glitter/rd-edible-glitter-gold-5g ) Maar verven is natuurlijk niet perse nodig!
Het moeilijkst is toch het scoren van de knettersuiker, of je moet van die kinderzakjes ergens kunnen halen die ze soms bij een snoepwinkel of toko verkopen. Groothandels verkopen het vaak wel, maar dan per kilo.
Ik hoop dat het je gaat lukken, het is in ieder geval wel een knetterend succes! Groetjes Carola
Super dat je zo uitgebreid hebt gereageerd. Ik ga morgen eens op zoek naar knettersuiker. De koekjes zijn best dik uitgestoken als ik zo kijk of niet?
Groetjes Michaela
Ze zijn inderdaad redelijk dik, maar te dun werkt niet omdat je het ook nog op een stokje moet steken. Je kunt een lollystokje er overigens insteken direct na het bakken. Dan zal het bij het harder worden vast komen te zitten.