Vanille Panna Cotta met bramen coulis boven op. Het klinkt vernuft maar is de coulis niet gewoon een chique woord voor bramensap?
Laat ik met de deur in huis vallen. Wat is dit een heerlijk dessert en wat ook zo super is, het is heel eenvoudig om te maken en als gastvrouw of gastman kun je moeiteloos de complimenten in ontvangst nemen. Een bijkomend voordeel is dat je het dessert een dag voor je etentje kunt voorbereiden.
Aangezien hier een bramenexplosie plaats vindt en ik ook niet zo goed meer weet wat ik met al die potten jam en siroop moet doen, probeer ik tussendoor de huisgenoten toch nog op een andere manier te voorzien van deze smakelijke vruchtjes. Er is echter een nadeel. Panna Cotta is gebaseerd op bijna 100% slagroom. Niet een toetje dus om jezelf iedere dag mee te verwennen.
Mijn staafmixer werkt nog steeds maar is toe aan een tehuis voor ouden van dagen. Af en toe valt het mixende deel zo van de motor af. Tijd voor een nieuw exemplaar dus. Via Fonq.nl heb ik voor deze staafmixer gekozen.Je kunt kiezen uit vele staafmixers uit vele prijsklassen. Ik koos voor deze mooie middenklasser van Russell Hobbs met een vermogen van 650 watt. De staafmixer heeft 8 standen en is van roestvrij staal gemaakt.
Recept Vanille Panna Cotta
- 500 ml. slagroom
- 3 blaadjes gelatine
- 1 vanille stokje
- 50 gram suiker
Verhit langzaam in een pan de slagroom met het suiker en schraap de merg uit een vanille stokje.
Een staafmixer behoord tot bij de basis van je keuken, hiervoor en vele andere prachtige keukenwensen vind je vervuld in het webwarenhuis van Fonq.nl.
Ziet er héérlijk uit! En een prachtige foto!
Voor hoeveel personen is dit gerecht? Ziet er goed uit!
Hoi Janine, het recept is bedoeld voor 4 personen. Het is 125 ml. slagroom per persoon plus wat suiker en eventueel een fruitige coulis naar keuze. Een champagneglas is dus heel geschikt. Maar misschien is jouw glas kleiner of groter… dan kun je de hoeveelheid wat aanpassen. Succes! Groetjes Carola
Oke bedankt voor je snelle reactie! Ik ga het nu meteen maken als test voor de kerstdagen!
Hoeveel bramen heeft u gebruikt voor 4 personen?
m.v.g. Janine
Tja, dat is een ander verhaal. Ik maakte destijds heel veel omdat we zelf bramenstruiken hebben. Eigenlijk hoef je maar een klein laagje te maken. Hiervoor zou je ook diepvriesfruit kunnen gebruiken. Diepvriesfruit laat ook meer vocht los omdat de celwanden kapot gevroren zijn. Je kunt bramen kiezen, maar ook ander fruit. Met 1 doosje zal je ruim voldoende hebben. Misschien zelfs genoeg voor de “oefensessie” en het kerstdiner. Helemaal in nood zou ik zelf wat jam opwarmen zodat het iets dunner wordt, zeven, paar druppels water om dit dunner te maken en afgekoeld dit op de panna cotta gebruiken. Komt goed 🙂 fijne kerstdagen, groetjes Carola
Ik heb gisteren pannacotta gemaakt, maar half om half met Griekse yoghurt. Dus 1 beker slagroom 250 ml en 250-300 ml Griekse yoghurt. Heb er 5 wijnglazen mee kunnen vullen…
Heerlijk…volgende keer nog klein scheutje limoncello erdoor…
Ha, ha, het zal waarschijnlijk zelfs iets frisser smaken dan alleen slagroom en het is minder vet 🙂 De volgende keer met limoncello… dan denk ik meteen aan de Pasen! Fijne dagen. Groetjes Carola