Als je voor makkelijk kiest, kun je in de winkel kant en klaar mixen kopen voor Royal Icing. Hup, water erbij, flink mixen en klaar.
Maar je kunt ook je eigen Royal Icing zelf maken volgens dit recept.
Zelf maak ik alleen Icing met gepasteuriseerd eiwitpoeder en niet van verse eiwitten, omdat ik dan zeker weet dat het veilig is van onnodige bacteriën.
Hoe maak je royal icing?
- 10 gram eiwitpoeder
- 60 ml. gekookt waarna afgekoeld water
- 300-500 gram poedersuiker dat je gezeefd hebt
Maak de kom en mixer goed vetvrij schoon met zeep of citroensap.
Roer het water door het eiwit en laat het zo mogelijk een uur staan.
Voeg dan beetje bij beetje het gezeefde poedersuiker toe. De hoeveelheid poedersuiker is afhankelijk van de dikte (consistentie) die je wilt hebben. Soms wil je dunne, soms stevige Royal Icing.
Zit het poedersuiker erdoor, dan kan je de mixer op de hoogste stand zetten. Mix langdurig tot de Royal Icing een mooie glans krijgt en stevig wordt. Je kunt punten trekken.
Je kunt de Royal Icing nu kleuren.
Vul je spuitzak eenvoudig door de spuitzak in een hoog en groot glas te doen. Door de spuittip onderin dubbel neer te leggen loopt er geen icing ongewenst te vroeg uit de zak.
Tijd om te versieren, te verven. Laat je fantasie de vrije loop.
Goed afgesloten kun je de Royal Icing een klein weekje in de koelkast bewaren.
ziet er niet lekker uit en niet stevig
Hi, hi, Anoniem, natuurlijk heb je royal icing in diverse consistenties. Ik denk dat de consistentie van de foto hierboven van de middelste consistentie was. De punten in de mixer bleven net niet staan. Tja, en lekker…….., het is eigenlijk vooral heeeeeel erg zoet, spelen met eten.
Hi, kan je ook andere eiwitpoeder gebruiken, bv sojaproteinen, voor degenen die allergisch zijn voor (kippe-ei) eiwit? Hoeveel gram moet ik dan gebruiken?
Hi Carola, waar kan je eiwitpoeder kopen?
Hoi Ingeborg, je kunt het in winkels met taartspulletjes kopen. Zelf koop ik de laatste tijd vaak mix voor royal icing. (gaat per kg.) Daar zit alles bij elkaar en het is heel makkelijk om meer of minder icing te maken naar wens. Je kunt het ter plekke aanpassen. Dit verkopen ze ook vaak bij de winkels met taartdecoratie maar ook bv bij Cook & Co. Succes! Groetjes Carola