Recept Madeleines
Bron: 24 kitchen; Rudolphs bakery
- 200 gram boter
- vanillestokje
- 4 eieren
- 150 gram suiker
- 20 gram bruine basterdsuiker
- 20 gram honing
- 5 gram bakpoeder
- 180 gram bloem
- snufje zout
Smelt de boter. Snij het vanillestokje door de helft en haal het merg eruit. Voeg de vanille toe bij het boter en laat de boter lichtbruin worden. Zodra de boter lichtbruin is gaat het vuur uit en laat je de boter afkoelen.
Meng in een kom de eieren, de suiker, de bruine basterdsuiker en de honing door elkaar.
Zeef en meng in een ander kom het bakpoeder met de bloem en het zout en spatel dit door het eimengsel.
Roer de boter erdoor en laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet de madeleine vorm in en bestuif de vorm met bloem. Haal het overtollige bloem van de vorm af.
Schep het beslag met een (ijs) lepel in de vorm. Volgens de aanwijzingen van het recept moet je de vorm net iets onder de helft vullen maar ik vulde de vorm best vol en kreeg mooie volle madeleines als resultaat.
Bak de madeleines in ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
Madeleines met de typische bolling aan de bovenkant. De madeleines werden een beetje gepimpt met wat nougatine dat ik toch nog over had. Ook zonder deze extra chocochrunch zijn ze overigens niet te versmaden!
Geef een reactie