Hoe maak je Borstplaat?
Het is Sinterklaas avond. Je bent het hele jaar zoet geweest en nu hoop je op een paar hele leuke kadootjes van de Sint. Maar stel dat de Sint en zijn Pieten bij jou thuis komt, hoe leuk is het dan om zelf ook wat lekkers voor hen gemaakt te hebben?
Er zijn vele recepten en methoden te vinden op het internet om roomborstplaat te maken. De echte bakkers gebruiken heel nauwkeurig een thermometer. Dat wil ik me binnenkort zelf ook aan wagen, maar ik ga voor de eenvoudige versie van borstplaat die we allemaal kunnen maken.
Ik heb 3 verschillende vormen getest want ik heb geen echte borstplaat mallen.
De borstplaat werd gemaakt in koekjes uitstekers, in siliconen bonbonvormen en de cirkels zijn gemaakt op een macaronmat. Maar of dat allemaal even goed gaat? We gaan het merken!
Er waren ook tips die vertelden dat je boter op de zijkanten kunt smeren. Misschien dat dit beter helpt? Hoewel de borstplaat heerlijk is straks, vind ik persoonlijk deze vormen geen goed idee om te gebruiken bij dit recept.
Recept roomborstplaat
- 250 gram basterdsuiker
- 85 ml. slagroom
- 25 gram boter
- 1/2 zakje espressokoffie of anders oploskoffie
- cacaopoeder
Ik heb van de week ook een poging gedaan. Een recept dat ik op internet vond met kristalsuiker en slagroom. En een poging met poedersuiker/slagroom. Dit laatste recept zat bij mijn borstplaatmalletjes. Maar bij de 2e poging met de poedersuiker werden de hartjes en rondjes bij mij niet hard.
Ik ga jouw recept zeker ook proberen, misschien dat ze door de boter lekkerder worden.
Heerlijk hoor. Gelukkig is het weer sinterklaas. Ik ontdekte dat de siliconen mallen heel handig waren om makkelijk de borstplaat uit de vorm te halen. Maar met wat geduld werkte het ook met alle andere vormen.
Zeker, eigenlijk moet ik het snel weer eens maken, dit blog is een beetje aan de oude kant en kan wel wat nieuwe foto’s gebruiken! Siliconenvormen genoeg in huis, dus dat is het probleem niet. Bedankt voor je tip! Groetjes Carola