Hoe maak je Karamel en toffee? Lekker in een laag tussen biscuitdeeg, over het ijs, over toeven, als vulling in cupcakes, op je brood. Tja, waar eigenlijk niet?
Maar je hebt ook nog een versie met nog wat meer smaak, de toffeespread. Eigenlijk is de basis karamelsaus dat wat langer gekarameliseerd wordt. Hierdoor versterkt de smaak.
Toffeepasta lekker, maar je maakt de pasta net een tintje aparter laten smaken door er bijvoorbeeld voorzichtig wat likeur door te doen. Daarbij denk ik zelf altijd meteen aan kahlua maar jij hebt wellicht een andere voorkeur. Je zou in plaats van het water ook deels sterke koffie kunnen gebruiken als je de smaak van de stroperige pasta graag richting mokka wilt hebben.
Recept toffee en karamel pasta
Benodigdheden:
- 275 gram suiker
- 75 ml. water
- 225 gram (ongezouten) boter
- 200 ml. slagroom
Kook de suiker met het water tot de suiker is opgelost tot een heldere stroop.
Het duurt best een tijdje (al draaiend met de pan) tot de stroop begint te verkleuren.
Als kok moet je toch altijd je resultaat even proeven?
Tot 2 keer niet gelukt! 1e keer steelpan anti aanbak, suiker vormde een klont, kookt droog. 2e keer weer in een aluminium pan. Wat doe ik fout? Zonde van alle suiker en boter….
Heb de karamel gemaakt en hij is meteen goed gelukt!
Om je vingers bij op te eten!
Bedankt!
Oei, en zitten je vingers er nog aan? Ander kun je het niet nog een x maken!