Af en toe moet ik ze even bakken. Die kleine heerlijke soesjes. Je kunt ze vullen met banketbakkersroom, ze hartig vullen, maar geef mij maar de klassieker: met slagroom. En wat denk je van deze variant: soesjes gedoopt in Dulce de leche! Hoe maak je soesjes?
In mijn keuken heb ik veel keukenhulpjes. Dat kan variëren van een klopper, de staafmixer, handmixer, foodprocessor tot de keukenmachine aan toe. Veel apparaten zijn handig, snel en werken door enkel op een knop te drukken. De machine doet het werk en je houdt je handen vrij. Handig, maar er hangt meestal ook een prijskaartje aan.
De handmixer doet eigenlijk alles behalve malen. Ik ben opgegroeid met een keukenmachine. Daar maakte mijn moeder de puree in, cakes, soepen. Toen ik uit huis ging wilde ik dus ook zo’n bakbeest. De invloed van je moeder is vaak groter dan je denkt. Het voelde voor mij aan als: “zoals het hoort”.
Ik was dan ook verbaast dat ik bij vriendinnen om mij heen zag dat zij alles deden met een handmixer. Een klein apparaat dat slagroom maakt, sauzen klopte, brood kneedt, maar ook biscuitdeeg mixt of botercrème. De mixer doet alles zolang jij het apparaat vast houdt.
De gemiddelde Nederlander maakt geen overuren bij de oven om te bakken en dan is de gewone handmixer echt een ideale en onmisbare basic in huis.
Mijn handmixer begon rare geluiden te maken. In de online webwinkel van Fonq.nl heb ik een nieuwe handmixer uitgezocht. Uit de vele handmixers koos ik voor dit exemplaar, niet te duur en van geborsteld roestvrijstaal.
Recept voor soesjes
- 50 gram water
- 50 gram melk
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 2 eieren
- snufje zout
Koken en tafelen gaat pas goed als je de juiste materialen aanschaft om ze te maken. Eenvoudig keukenattributen zoek je vanuit je luie stoel bij Fonq.nl. En uit ervaring weer ik dat de deurbel de volgende dag zal gaan.
Dit blog is mede tot stand gekomen door sponsoring van de handmixer door Fonq.nl.
Geef een reactie