Al een paar jaar vieren we onze vakantie in Zwitserland. En verrassend genoeg vond ik op veel fronten veel nieuwe inspiratie voor thuis in de keuken. Zo komt de inspiratie voor madeleines die ik bakte hier vandaan, maar ook de macarons zijn ook al vaker met veel plezier gebakken.
De geurige viooltjessiroop siert de keuken met zijn paarse kleur, een Linzertorte staat nog op het programma. Maar ook deze Worteltaart cupcakes kwam ik vaker tegen.
Wat kwamen we in Zwitserland veelvuldig tegen, in supermarkten maar ook tijdens de Nationale feestdag: de worteltjescake. Veelal met een klein woreltje van marsepein op de cake. Overigens was de worteltjestaart ook veelvuldig te vinden in goede patisserie winkels.
Het onderstaande recept komt uit een kookboekje dat ik heb meegenomen. Het is heerlijk door een goede combinatie van kruiden en een bite van niet te fijn gemalen amandelen.
En de worteltjes? Persoonlijk proef ik ze niet, maar de fijnraspte wortelen zullen wel een bepaalde “moist” aan de cupcakes geven. Het recept is zowel voor een gewone cake als deze cupcakes.
Recept Zwitserse worteltjescake
uit het
Kuchen Cakes & Torten boek van Betty Bossi.
Benodigdheden:
- 200 gram roomboter
- 350 gram bloem
- 1 pakje bakpoeder
- 250 gram rietsuiker of gewone suiker
- snufje zout
- 3/4 theelepel kardemompoeder
- 2 mespuntjes kruidnagel-poeder
- 2 theelepels kaneel
- 250 gram geraspte worteltje (winterwortels of gewone worteltjes)
- 150 gram gemalen amandelen
- citroenrasp van 1 biologische citroen of 3 flinke theelepels lemoncurd
- 4 grote eieren
Lekker recept weer Carola, zeker het uitproberen waard 🙂
Je site ziet er mooi uit trouwens, lekker rustig en overzichtelijk, mijn complimenten!!!
Alle goeds voor een geweldig 2014! xxx
Bedankt Marie Anne, de blauwe achtergrond was ik al heel lang behoorlijk zat maar ik durfde niet aan een nieuwe site te beginnen. Dus heb ik het blog "op saai" gezet wat zeker overzichtelijker is. Maar… ik ben ook bezig met een nieuwe site. Poeeh, maar dat gaat wel heeeeeel veel tijd kosten zeg. Geeft niet, ik vind behalve bakken het ook leuk om te zoeken naar wat de mogelijkheden zijn en of het me lukt een professionelere pagina te maken. Dikke X voor het nieuwe jaar!