Hij is pas 17 jaar en verzot op bakken. Hij bakt wat los en vast zit en blogt hier zeer regelmatig over op Baked Louie’s. Hij is een zeer zondige bakker. Hij bakt heel veel lekkere recepten op zijn blog en ze zijn allemaal rijkelijk voorzien van calorieën. Recepten met vaak veel chocolade, veel boter en suiker en af en toe een gezonde bui. Ik krijg trek!!
Hij wordt ook wel de “Oost-Vlaamse Jamie” genoemd.
Wie is hij? De schrijver van het heerlijke bakboek Baked Louie’s?
Trommelgeroffel……… En hier is hij dan, mag ik je even voorstellen: Louie van Nieuwenborgh!
- Double espresso chocotoff taart
- Donutmuffin
- spooky kastanje chocolade cupcakes
- Speculoospasta muffins met karameltopping
- New York style blueberry cheesecake
- Nutellataart
- Notencake met chocoladeglazuur.
Stop! Ik weet genoeg van zijn blog. We gaan nu op avontuur in het boek van Louie en slaan het open. Een boek vol recepten welke Louie vooral maakt omdat ze lekker zijn. Dat ze er mooi uit zien vind Louie minder belangrijk. Baked Louie’s is opgebouwd uit de leukste en lekkerste recepten van zijn blog, aangevuld met nieuwe creaties.
Het boek is lekker ruim opgezet, vol foto’s die je verleiden om zelf een kansje te wagen in de keuken Louie te evenaren. Dat gaat vast goed lukken, want Louie houdt ervan duidelijk te vertellen, met vaak veel foto’s hoe je iets maakt. Ieder recept is voorzien van één grote of meerdere foto’s.
Wat dacht je van bovenstaande Aalterse vlaai. Louie presenteert met trots zijn afkomst: de gemeente Aalst in België. Het is zelfs het eerste recept uit zijn bakboek. Hij schrijft:
“Als Aalstenaar ben ik niet alleen trots op ons legendarische carnavalsfeest, maar ook op onze artisanale Aalsterse vlaai. Dit recept heeft al heel wat generaties overleefd en werd door meme De Schrijver- zelfs toen haar laatste kaarsjes bijna uitgeblazen waren- wekelijks met plezier gemaakt voor haar zeven kinderen én veelvoud aan kleinkinderen.”
Hiermee hoop ik je binnenkort te verwennen. Het recept van Devil’s food cupcakes, zondige cupcakes bomvol chocolade en ik wil het aantal calorieën niet weten. Rechts kleine rabarbertaartjes.
Louie heeft het type recepten die iedereen kan maken. In ieder van ons zit een thuisbakker? Je moet deze af en toe alleen een beetje vertrouwen geven. Stap voor stap kun je alles leren. Techniek in de keuken, het klinkt soms van een andere wereld. Het is gewoon een recept precies volgen en de juiste ingrediënten op de juiste volgorde en volgens de juiste methode behandelen. Bijvoorbeeld deze marshmallow fluff wil ik zeker gaan maken. Moet je voorstellen dat je hier een taart mee afsmeert, of een bonbon mee vult …….
Leuke review!
Grappig, kende hem helemaal nog niet maar heb zijn boek al wel 2x voorbij zien komen in reviews.
Ben ook heel benieuwd naar het Bake my Day bakboek. Ik wacht je review af haha 😉
Lieve groet, Rensina