Recept Ontbijtmuffins met oerzoet
- 100 gram amandelpoeder
- 100 gram speltbloem
- 8 gram bakpoeder
- 150 gram oersuiker of suiker naar keuze
- 100 ml. amandelmelk
- 1 flinke theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram kokosolie
- 3 eieren
- Vers fruit of fruit uit de diepvries, ik gebruikte zomerfruit uit de diepvries van AH
De muffins zijn heerlijk luchtig. Het oerzoet smaakt verrassend lekker. Dit ga ik zeker vaker gebruiken. Ondanks dat amandelmeel zelf niet goed rijst, zijn deze cakejes in deze combinatie een heerlijke fruitige muffin geworden die verrassend luchtig is.
De basis van dit recept komt uit het Belgische magazine Smaak. Een aanrader voor de foodie die echt meer wil in de keuken dan gewoon koken.
De basis van het recept was al gezonder dan een gebruikelijke muffin. Toch koos ik bij enkele ingrediënten voor een iets gezondere keuze omdat ik momenteel een serie recepten met een gezondere keuze blog. (speltbloem met bakpoeder in plaats van zelfrijzend bakmeel, oerzoet in plaats van suiker, kokosolie in plaats van soja bakken en braden)
Bij deze muffin betekent dat lekker zoet en luchtig en zeker niet ongezond.
Geef een reactie