Zuivelvrije of lactosevrije slagroom. Bestaat dat? Als je geen zuivel wil of kunt eten, mis je soms dat feestelijke op een taart of de room in bonbons maar ook in romige soep of eten: slagroom. Gelukkig heb je ook zuivelvrije of lactose vrije producten. Zoals zuivelvrije lactosevrije slagroom.
Gelukkig zijn er alternatieven te koop. Zo kun je ook slagroom maken van sojaslagroom en rijst slagroom. Een exotische slagroom, iets minder stevige slagroom krijg je met een blikje kokosmelk.
Hoe gebruik je deze zuivelvrije slagroom?
Rijst slagroom
Rice Whip is o.a. verkrijgbaar in biologische winkels en in sommige toko’s. Het wordt in de winkel niet koud bewaard en kun je thuis tot zelfs enkele jaren bewaren.
Ook bij deze room is het beter om de room goed koud te gebruiken als je hem gaat opkloppen.
Wil je de slagroom graag wit houden maar je wilt geen geraffineerde suiker gebruiken?
Pure stevia is dan een goede keuze of witte palmsuiker (gula djava) kunnen dan een keuze zijn. Veel andere natuurlijke suikers smaken vaak lekker karamelachtig maar hebben een bruine kleur.
Lieve Carola, bedankt voor dit artikel. Mag ik vragen welke je het lekkerste vond? Ik wil de kokosslagroom graag proberen, maar niet als het een te overheersende kokossmaak heeft. En als iets teveel naar soja smaakt, vind ik dat ook niet zo smakelijk. Welke smaakte het best, of kwam het meest neer op slagroom zoals we t kennen?
Hoi Dorien, welke het lekkerst is blijft moeilijk. We hebben allemaal een andere smaak. Persoonlijk vind ik de soyaslagroom het makkelijkst om mee te werken, lijkt het meest op slagroom. Ik lust ook graag soya ?. Dat scheelt natuurlijk.
De kokossmaak is er wel maar verdwijnt deels als je het met iets anders eet. Je taart of dessert bijvoorbeeld.
Moeilijk soms om te kiezen ?. Succes wat het ook gaat worden. Groetjes Carola
Hoi Dorien, welke het lekkerst is blijft moeilijk. We hebben allemaal een andere smaak. Persoonlijk vind ik de soyaslagroom het
makkelijkst om mee te werken en ik lust ook graag soya ?.
Neig jij meer naar kokos, probeer het eventueel dan een keer en combineer het met cake of een dessert. De smaak zal iets ” verdunnen” in smaak.
Wat het ook wordt… ? succes.
Groetjes Carola