Oei, dit recept van Rutger staat al lang te wachten op mijn blog: Bramentaart met amandelspijs, honing en mascarpone.
Heb ik verzuimd het recept te plaatsen omdat ik de bramen anders heb verwerkt in de taart dan in Rutgers boek? Of zijn de het foto’s waar ik niet echt tevreden over ben?
Het recept stond destijds online bij Omroep Max maar is terug te vinden in Rutgers bakboek: Rutger bakt.
Aan de taart van Rutger zal het niet liggen. De taart zelf was heel bijzonder. Fruitig van de bramen, romig en fris door de mascarpone, verrassend door het spijs. Eigenlijk niets mis mee toch?
Recept bramentaart
- 200 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 80 gram suiker
- 65 gram bruine basterdsuiker
- 145 gram boter op kamertemperatuur
- 1 eidooier
- 1 theelepel vanille extract
- 1/4 theelepel zout
Voor de topping:
- 150 gram amandelspijs (hoe je dit maakt (hoe maak je amandelspijs)
- 1/2-1 ei
- 100 gram zure room
- 200 gram mascarpone
- 80 gram heidehoning
- ongeveer 300 gram bramen voor bramensap (hoe maak je bramensap)
- gelatine
‘Rutger bakt’ is een heerlijk boek met recepten waarbij niet alleen is gedacht aan de presentatie, de smaak is heel belangrijk. Deze bramentaart met mascarpone, honing en amandelspijs is hier een goed voorbeeld van.
Zin om vaker met Rutger in de keuken te staan?
‘Rutger bakt’ ligt in de winkel te koop voor 29.95 euro en kun je onder andere hier kopen bij Bol.com. Het word je gratis toegezonden.
‘Rutger bakt’ is een uitgave van Uitgeverij Carrera.
Geef een reactie