Ananas mousse gemaakt van puur fruit. Hmm, lekker in de zomermaanden, maar ook in de wintermaanden want ananas zit vol vitaminen en lekker veel vezels. Wat een prachtige vrucht, heel bijzonder van uiterlijk en heel erg zoet van smaak. Bijzonder! Ananas mousse van puur fruit.
Dit super makkelijke recept, las ik op de facebookpagina van Monique van der Vloed. Omdat ik die dag een lekkere rijpe ananas in huis had besloot ik de mousse meteen te maken.
Recept ananas mousse
voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1 ananas
- keukenmachine of blender
Maak de ananas schoon met een mesje of een speciale ananassnijder en laat de ananas goed afkoelen tot gebruik.
De mousse is het lekkerst en meest luchtig als je de mousse na het mixen meteen opdient.
Heb je eters? Snij de ananas voor en laat hem afkoelen. Zet alvast de glazen en lepeltjes klaar.
De mousse heeft in mijn machine zo’n 8 minuten nodig om zo heerlijk luchtig te worden als op deze foto.Eigenlijk is deze mousse niets meer is dan een ananas volledig flink gemixt, helemaal fijn gesneden en nog langer geklopt voor de luchtigheid.
Wat een goede tip!
Had ik dit maar eerder geweten, de ananas is net op…
Fijne zondag, Rensina
Gelukkig zijn ananassen op dit moment volop te koop voor een goede prijs. Wie weet loop je nog tegen een paar mooie exemplaren aan.
Groetjes Carola