Visueel zien deze cupcakes er wellicht minder mooi uit en hebben ze dan ook geen match met het uiterlijk van de familie Kroes. De smaak echter is heerlijk! Cupcakes met dadels, notenpasta en zelfgemaakte chocolade, the healthy way natuurlijk.
Recept de favoriete cupcakes van Rens Kroes
- 50 gram amandelen
- 60 gram pecannoten
- 170 gram dadels
- snufje zeezout
- 120 gram gemengde notenpasta. Hoe je dit maakt kun je hier vinden.
- 170 gram dadels
- 50 gram kokosolie
- snufje zout en vanillepoeder
- 70 gram kokosolie
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 90 gram kokosbloesemsuiker, zelf gebruikte ik oerzoet nadat ik niet op zat te letten en mijn laatste kokosbloesemsuiker had laten verbranden ;(
TIP: de middelste vulling vind ik persoonlijk heel erg lekker om te gebruiken als broodbeleg!
Voor de bovenste laag, de chocoladelaag, verwarm je de kokosolie in een pan en voeg hier de kokosbloesemsuiker of het oerzoet toe. Blijf goed roeren en loop niet weg. Bij mij verbrandde het suiker en moest ik het opnieuw maken.
Voeg beetje bij beetje de cacaopoeder toe en blijf goed nog kort goed roeren.
Voeg deze dunne chocoladelaag bovenop de cupcakes. Na een uur in de vriezer zijn de cupcakes klaar.
Bewaar de cupcakes in de koelkast. Zelf vind ik ze het lekkerst als de cupcake net uit de koelkast komt.
Ook zo’n zin om zelf aan de slag te gaan uit het boek Powerfood van Rens Kroes? Het boek is o.a. te koop bij Bol.com en kost 19,99. Momenteel wordt het boek je gratis toegezonden omdat het in de top 100 staat.
Powerfood van Rens Kroes is een uitgave van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv.
Omg !! Ik had deze een paar jaar geleden gemaakt en meteen de spread voor op brood gemaakt, daarna was ik vergeten hoe en van welk recept het kwam maar gelukkig weer gevonden en hemels lekker weer!!
Ik kijk dankbaar tussen je recepten , groet Nathalie.
Hoi Nathalie, Fijn dat je ze weer gevonden hebt, ik vind ze ook heerlijk! Succes met snuffelen tussen de gezonde en wat minder gezonde recepten. Groetjes Carola