Pistachepasta. Er zijn vele soorten pasta’s die je kunt maken met noten. Het langdurig malen van noten veranderd de structuur van de noot zo, dat er olie vrij komt. Een stevige noot tovert zichzelf om in een smeuïge, smeerbare substantie: notenpasta.
De smaak van een notenpasta kun je zelf bepalen door de keuze van de noot zelf of een melange van noten.
Je hebt vele noten maar de pistachenoot is een bijzonder exemplaar. Behalve de specifieke smaak, bevat de pistachenoot een geheimzinnig groene kleur. Deze pistachepasta is een beetje anders dan gewone pasta’s. Behalve dat de noot flink wordt gemalen, wordt de pasta ge-upgrate met wat lekkere toevoegingen.
De Pistachepasta is een recept uit het bakboek “Taart”. Het is heerlijk op brood maar ook te verwerken in zoete baksels zoals een heerlijke pistacheganache.
Recept pistachepasta
- 125 gram pistachenootjes (gepeld)
- 60 gram (fijne) suiker
- 20 gram water
- 30 gram amandelmeel
- 3 druppels amandelextract
- 1 eetlepel zonnebloemolie
hallo,
Ik wil het graag gaan maken maar moeten het ongezouten pistache noten zijn? die kan ik namelijk nergens vinden.
Hoi Jasmijn. Zelf heb ik pistachenootjes vd markt gebruikt. Met of zonder zout maakt wat mij betreft niet uit. Een beetje zout is zelfs lekker. Rol de nootjes eventueel door een doek of tissue om het meeste zout te verwijderen. 🙂 groetjes Carola