Wees vooral niet verbaast als je in New York een boekenwinkel binnen loopt en je een stapel echte “Yvette’s” tegen komt. En eindelijk, na een jaar hard werken komt er een nieuw boek bij deze prachtige serie: Home Baked! van Yvette van Boven.
Eigenlijk is Home Baked een beetje Yvette’s persoonlijk bakboek. Zo verklapt de inhoud van Home Baked meer over Yvette. Ze is geboren en opgegroeid in Ierland maar heeft Nederlandse ouders. De liefde voor voor het land van haar jeugd proef ik steeds terug in het boek in veel recepten en foto’s. De basis voor het bakken ligt wellicht ook in Ierland, waar men veel zelf bakt. De diversiteit die wij kennen in de winkel tref je daar niet.
Momenteel verdeeld Yvette haar tijd tussen Amsterdam en Parijs met soms een aantal maanden per jaar Amerika. Wie weet wat de toekomst gaat brengen. Australië, Azië, er is internationaal veel interesse in de Home Made en de Home Baked serie.
De tafel stond klaar met veel lekkers uit Yvette’s nieuwe bakboek. Wij konden ze uitgebreid testen en vonden het helemaal niet erg om ook echt alles uit te proberen. Terwijl Yvette 2 recepten ging bakken uit Home Baked, veel tips gaf over hoe zij werkt en konden wij haar van alles vragen.
“Ik vind bakken echt heel ontspannend.” verklapt Yvette. Het kan bijna dus niet anders of Yvette is naar een jaar lang bakken dus heel erg relaxt.
Home Baked. Een hele dikke, robuuste pil met een stevige kaft en glimmende 2D letters. Twee linten kun je als bladwijzer gebruiken. Handig om tussen één van de 200 recepten snel jouw recept terug te vinden. Laten we snel kijken wat er allemaal in staat.
Tip: Yvette vertelt je over hoe je zelf natuurlijke kleurstoffen maakt.
Normaal ga ik op pad om patisserie bloem te kopen, een zak goede chocolade of een kilootje suiker. Echter, meteen al de dag na het doorbladeren van Home Baked rende ik tussen de middag snel naar de toko aan de overkant om kardemompeulen, vijfkruidenpoeder en verse gember te halen. Yvette heeft voor mij ongebruikelijke kruidencombinaties in haar recepten. Zo is ze is er echt lyrisch over kardemom. Dat wil ik binnenkort ook een keer uitproberen!
Neem nu bijvoorbeeld de krulkoeken met kardemom, sinaasappel en walnoot links op de foto. Maar wacht dacht je van de aparte appeltaart met 1,5 kg appels, bramen, gember en vijfkruidenpoeder rechts boven?De foto in het midden rechts is een taart met gegrild fruit Wat een goed idee of je grillpan eens voor een taart te gebruiken.
Rechts onder: Stttttt, ik weet niet of ik dit mag vertellen, maar deze taart is nog niet afgebakken. De kleuren van de taart zijn zo mooi voor het de oven in gaat. Zonde om een foto te maken van de taart na het bakken. Kleuren verdwijnen door hitte, maar de hitte van de oven maakt van dit taartje met vijgen, abrikozen, stilton en geitenkaas een pareltje waar je Yvette voor uit bed mag halen. Hoewel, ze is best wel voor veel lekkers uit bed te halen…….
Links boven: Aardbei – oprolscones. Rechts boven: poppyseed popovers.
Rechts onder: triple chocolate chunkies.
Yvette was zo’n kind dat vroeger op school lekker tijdens de lessen zat te tekenen. Ze is enorm visueel ingesteld en tekent graag wat ze eigenlijk wilt zeggen. Eigenlijk tekent ze liever even een recept dan dat ze het volledig moet op schrijven; het tekenen is werkt voor haar ook sneller. Yvette’s grappige tekeningen kom je overal in het boek tegen.
Yvette gebruikt graag goede chocolade met een hoog cacao-percentage. Deze heerlijke chocolatebars hierboven maakte Yvette tijdens de workshop. Van de volle smaak kunnen de smaakpapillen nog lang nagenieten.
Tip: hoe maakt Yvette de chocolade in wat fijnere stukken? Ze pakt een reep en slaat deze hard op het aanrecht! Ik vond het lekker dat de stukken chocola iets grover waren, dan proef je ze lekker goed als je de tanden erin zet.
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”
Lijkt me een superleuk bakboek!!
Wat veel leuke reviews de afgelopen weken.
Lieve groet, Rensina
Hoi Rensina,
Tja, er zijn inderdaad wel een beetje veel reviews en er komen er nog meer aan. Dit natuurlijk omdat de feestdagen eraan komen dus daarna zal er wel een diep dal komen en weinig op de markt gebracht worden. Maar er gaat nog feestelijk gebakken worden, brood en ook gezond!
Wat is jouw favoriete bakboek van deze tijd?
Groetjes Carola