Het zijn een van de eerste koekjes die kinderen krijgen. Waarschijnlijk omdat je ze zo goed vast kunt houden en ze sabbelen zo makkelijk weg: Lange vingers.
Lange vingers eet je zeker niet alleen als kleine zoetigheid bij een kopje koffie of thee. Je kunt er ook vele heerlijke desserts van maken, waaronder tiramisu. En maak je tiramisu, dan kan ik je dit recept van Rutger van den Broek aanraden. Ja, het is wat extra werk, maar je dessert krijgt dan net dat beetje extra,dat het verdiend.
Weet je nog? In Heel Holland Bakt, editie 2014 moesten de finalisten aan de slag met met het recept van Lange vingers, ook wel boudoir in het Frans of lady fingers in het Engels genoemd. Zij maakten er een prachtig Charlotte van. Deze staat ook op mijn to do lijst. Maar deze lijst is zooooo lang, ik struikel er regelmatig over.
Recept lange vingers
(uit Rutger bakt Feestelijk)
- 4 eiwitten
- 4 eidooiers
- 100 gram fijne suiker plus nog wat extra om over de koekjes te strooien
- 50 gram bloem
- 50 gram aardappelzetmeel. Ik gebruikte maizena omdat ik geen aardappelzetmeel had en dit ging heel goed.
- snufje zout
Geef een reactie