Allez Nederlanders, ik wil jullie graag voorstellen aan verleidelijk Bourgondië, oftewel onze zuiderburen België. Het land waar je als groentje tot topchef wordt opgeleid. En waar? Gewoon thuis achter de buis, lekker knus met een dekentje op de bank. Want Njam bestaat 4 jaar!
Genieten wij in Nederland dagelijks 24 uur lang per dag van 24 kitchen, in België is Njam het kookkanaal en zij nemen het koken en bakken heel serieus.
Een beetje jammer wel voor ons Nederlanders dat we Njam veelal niet met een dekentje op de bank kunnen bekijken. De zender is bij ons helaas niet te zien. Gelukkig biedt internet de oplossing. Opgeleid worden van groentje tot topchef kun je ook bij de vele filmpjes op de website van Njam of via Njam op youtube.
Het is 18 januari 2015 en ik ben uitgenodigd op het feestje. Mijn fototoestel heeft het druk. Er valt zoveel te zien. Het niveau van de kijker inderdaad indrukwekkend. En wat ik zelf zo kan waarderen: Het feestje is speciaal voor de trouwe kijkers. Zij krijgen vandaag de hoofdrol.
Mag ik je voorstellen aan de winnaars van de felbegeerde Njamvlag 2015!
Leuk om te lezen dat jullie van ons, de Belgen, ook op culinair vlak nog iets bij kunnen leren. Het zag er alvast heel leerrijk én lekker uit!
Groetjes Sofie
Niet zo bescheiden hoor Sofie, België loopt op culinair gebied wat mij betreft voor op de noorderburen. 🙂