Het bakboek van Yvette van Boven, Home Baked staat vol heerlijke recepten. Yvette durft vaak verrassende combinaties aan en dat zijn vaak de recepten die ik zo leuk vind om uit te proberen. Zoals deze cake met pastinaak en appel.
Recept Pastinaak met appeltjes cake (of 12 kleine cakejes)
- 175 gram boter op kamertemperatuur
- 80 gram havermout
- 200 ml. kokend water (lijkt me ook lekker om appelsap te gebruiken en dan iets minder suiker)
- 300 gram lichte bassterdsuiker of rietsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 4 eieren
- 250 gram (spelt) bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat, lekker vers geraspt/gemalen
- 50 gram geraspte kokos
- 2 appels in kleine stukjes gesneden
- 150 gram pastinaak, geschild en grof geraspt
- wat poedersuiker (verse) nootmuskaat om straks je cakejes te versieren
Yvette is een chef met ballen met talent voor culinaire verleidingen als kok én bakker. Ze volgt haar eigen weg met soms gewaagde combinaties. Zo moest ik een tijdje geleden om een appeltaart te bakken eerst naar de toko om wat ingrediënten te scoren. In deze appeltaart zit namelijk Chinees vijfkruidenpoeder en verse gember in plaats van kaneel.
Meer weten over Home Baked van Yvette van Boven vind je in een eerder review.
Liever zelf een exemplaar? Home Baked is verkrijgbaar in de boekenhandel en kost 29,95.
Bestellen vanuit je luie stoel kan ook, het word je gratis toegezonden via Bol. com.
Geef een reactie