Recept Oreo tiramisu
- 1/2 bakje mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix van Dr. Oetker
- 3 schepjes suiker of meer als je dat lekker vindt
- 1/2 vanillestokje
- 1 rol met oreokoekjes
- 1/2 pakje frambozen uit de diepvries, maar vers zijn ze natuurlijk veel lekkerder in het zomerseizoen
- Sterke koffie om je oreo’s in de dopen
Voor de koffiesiroop met tic
- 80 ml. sterke (espresso) koffie. Iets teveel is geen probleem, dan laat je de siroop iets langer inkoken
- 2 eetlepels Kahlua
- 3 eetlepels suiker naar smaak
- Liever iets meer koffiesiroop, zo kun je lekker scheutig zijn bij het dessert!!
Maak de kahlua koffiesiroop dat in dit blog staat. Handig: is het als je het een een dag eerder maakt.
Klop de slagroom stijf met het suiker en de klopfix. Klop de mascarpone los in een schaaltje en voeg het bij het slagroom.
Zet sterke koffie en doop de oreo’s hier even in zodat ze het vocht kunnen absorberen. Snij de oreo’s in smalle repen of stukjes.
Bewaar 1 koekje om deze te raspen bovenop het dessert! Oeps ben je het vergeten? Je kunt ook pure chocolade raspen, dat ziet er ongeveer hetzelfde uit.
Ontdooi de frambozen. Bewaar wat frambozen als garnering. Het overige fruit word in stukjes gesneden.
Nu gaan we bouwen!
Leg onderop wat stukjes in koffie gedoopte oreo’s.
Vervolgens gaat hier een klein beetje kahluakoffiesiroop overheen en een klein beetje fruit.
Hier bovenop een laag slagroom/mascarpone.
Een diner is pas af met een heerlijk dessert. Nou voor deze afsluiter hou ik een plekje vrij hoor!
hoi carola,
mmmm….dit zou hier zeker gesmaakt worden want mijn liefdochter is verzot op oreo koekjes.
hoeveel koekjes zitten er in een rol want hier in België kan ik de oreo's enkel maar kopen verpakt per 2.
en kahlua, kan je dat door iets anders vervangen?
liefs
ohladybake
Hoi Bakdame,
Ik weet het niet zeker maar zitten er in een rol eigenijk niet zoveel als een verpakking met zakjes van 2 stuks? Het is ook maar een richtlijn. Ik denk dat je met 1 pakje goed weg komt en het wordt alleen maar machtiger als je meer gebruikt. Kahlua is een koffielikeur en past daarom hier zo goed bij, maar Tia Maria lijkt me ook lekker, net als Malibu of een amandellikeur. En je kunt het natuurlijk ook altijd nog zonder likeur maken, dan krijg je een koffiesiroop. Lekker toch! Succes! Groetjes Carola
Het lijkt me erg lekker Carola. Alleen die 2 zakjes klopvast begrijp ik niet helemaal,die zou ik weglaten. Die vind ik niet lekker en volgens mij blijft het door de mascarpone stevig genoeg.
Het dessert heb ik al even geleden gemaakt. Ik denk dat ik toch voor een extra stevigheid koos omdat ik normaal tiramisu 1:1 maak en hierbij is het bijna 1:2. Dan wordt het ietsje dunner. Natuurlijk kun je best zonder, zeker als je kort van tevoren maakt. Ik verzin zoiets eigenlijk ter plekke. Ik vond het zelf goed geslaagd alleen een beetje teveel. Bedankt voor je advies! Groetjes Carola
Dit ziet er heerlijk uit!
Bedankt, en mocht je besluiten het te gaan maken?? Succes!
Groetjes Carola