Vrienden en bekenden kijken wel eens vermoeid als ik weer iets zelf wil gaan maken. “Je kunt het toch ook kant en klaar kopen?” zeggen ze. Ja, dat kan, maar het is zoleuk om een proces mee te maken. Natuurlijk kun je het gewoon kopen in de winkel maar zelf maken heeft ook zijn charme. En da’s een leuke en vooral lekkere uitdaging!
Maak je iets zelf, dan ben je ook de baas. Meer of minder citroen, meer of minder suiker. En… hoe zou dit recept smaken bij gebruik van sinaasappel? limoenen? Gevriesdroogde aardbeien? Of met vanillestokjes als smaakmaker, dat lijken me allemaal lekkere varianten.
Eigenlijk maak je met Limoncello niet de drank volledig zelf. Je geeft een zachte wodka een upgrade!
Recept Zelf limoncello maken
- 700 ml zachte wodka
- 8 citroenen (zo mogelijk biologisch)
- 350 gram suiker
- 200 ml water
Laat de pot met wodka en citroenschillen 3 weken staan op een donkere en zo mogelijk wat koele plek. Schud de pot af en toe een beetje om en om. Zo komt het onderste weer boven en wordt alles goed gemengd.
Natuurlijk kon ik het niet laten om even de pot te openen. Bij dit drankje hoef je door het hoge alcoholgehalte niet bang te zijn dat het gaat bederven. Oei, wat ruikt het lekker!
Na drie weken is het tijd om de drank zoeter te maken. Maak een suikersiroop door het water en de suiker op een medium vuur te verwarmen. Kook de siroop een paar minuten door. Daarna mag het vuur uit. Laat de siroop goed afkoelen.
Roer de siroop nu door het wodka en plaats het opnieuw een paar weken weg.
Tijd op te “oogsten”. Zeef de citroenen uit de Limoncello. Vul de schone flesjes met Limoncello. Proeven is toegestaan!
Vooral lekker goed gekoeld waan je jezelf op vakantie in Italië.
Leuk om te krijgen én leuk om te geven.
Tip: Limoncello met prosecco! Heerlijke tintelende wat lichtere zomerdrank!
hoi Carola,
laat ik dit nu echt wel heel lekker vinden.
tof om een recept te hebben om het zelf te maken….
liefs
🙂 Je krijgt het nog druk bakdame, maar wel ontspannen na een week of 6 met een lekker drankje.
Oei wat klinkt dat lekker, ga ik ook een keertje maken.
Lekker Ineke, veel plezier met maken en voor later: proost! Groetjes Carola
Goed idee! Nu heb ik een alternatief als mijn Limoncello uit Italië op is 🙂