Zo’n eenvoudig recept vond ik bij Martha Stewart. Het recept heet eigenlijk:
Citroen suiker koekjes van Martha Stewart
Deze Amerikaanse titel klinkt alsof de oma’s van nu, de koekjes aten van hun moeders en oma’s. Lekker oud en vertrouwd.
Wat bakte jouw moeder vroeger en geeft je een warm gevoel als je eraan denkt?
Recept citroen suiker koekjes van Martha Stewart
een recept van Martha Stewart voor 10 stuks, wil je meer? Verdubbel dan het recept.
Benodigdheden:
- 195 gram bloem
- 1/2 theelepel baksoda
- 120 gram boter
- 1 groot ei
- 1/2 theelepel geraspte citroen schil (liefst bio)
- 1 theelepel citroensap
- 175 gram suiker
- wat suiker om over de koeken te strooien
- 25 gram licht bruine suiker
- Snufje zout
Op de een of andere manier kom ik steeds vaker recepten tegen met baksoda. Heb je geen baksoda in huis? Misschien is het toch een keer tijd dat je in een toko een doosje koopt. Het kost nog geen 2 euro en je doet er erg lang mee. Ik heb de laatste tijd veel goede ervaringen van bakrecepten met baksoda.
Daarbij kun je nog zoveel meer met baksoda. Zo ziet mijn oven er sinds tijden een stuk schoner uit, werkt het tegen jeuk bij insectenbeten, als tandpasta en zelfs als w.c. reiniger. Maar daarover een andere keer meer.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zeef de bloem, de baksoda en het zout in een beslagkom en zet de kom even weg.
Doe de 2 soorten suiker, de geraspte citroen en mix de twee even door elkaar. Voeg de boter toe en mix tot het geheel lekker romig is. Dat duurt ongeveer een minuutje. Voeg het ei toe en de citroensap.
Mix het geheel om een matige stand zo’n vier minuten door elkaar. Nu mag de bloemmix erdoor. Mix heel voorzichtig tot alles door elkaar gemengd is. Mix niet langer dan nodig.
Soms is eenvoud pure kunst. En dan heb ik het niet over de foto, maar de kunst van een gewoon ouderwets lekkere koek. De citroen suiker koekjes van Martha Stewart.
Geef een reactie