Recept Bananen toffee taart
doorsnede 19-20 cm
- 1 pak koek: bijvoorbeeld oreo’s, digestive, gewone biscuitjes of ik gebruikte bastognekoeken
- 80-90 gram boter, afhankelijk van de koek die je gebruikt. Met 90 gram zit je altijd save
- 2 bananen
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 200-250 gram slagroom
- 2 pakjes klopfix slagroomversteviger
- 2 theelepels goede espresso koffiepoeder
- geraspte chocolade of eventueel cacaopoeder als topping
Bedek de onderkant en eventueel de zijkant van een springvorm. Zo weet je zeker dat je taart er straks goed uit komt.
Maak de gekozen koek fijn in een keukenmachine of sla het fijn met de hamer/deegroller. Als ik de dichte verpakking een aantal keer tegen het aanrecht aan sla is de helft al aardig fijn geslagen.
Smelt de boter en roer er de fijne koek doorheen. Bedek de onderkant van je springvorm. Laat dit goed afkoelen in de koelkast.
Snij de banaan in stukjes en bedek hiermee de bodem.
Klop de slagroom, de klopfix versteviger, suiker naar smaak en een een goede instant espresso-koffie tot een stevige massa. Verdeel dit over de taart.
Laat de taart even goed afkoelen in de koelkast.
Ik kon de taart natuurlijk niet aansnijden om hem aan je te laten zien. Het is tenslotte een cadeautje.
Wie zou jij willen verwennen met deze lekkere bananen toffe taart?
Deze bananen toffee taart vond de inspiratie op Smulweb.
Hmmmmm, lekker! Zo maak ik hem ook altijd, overheerlijk!
Ja, ik vond hem ook heerlijk en lijkt me ook lekker met ander fruit. Groetjes Carola
Ziet er heerlijk uit! Kan je deze taart ook een dag van te voren maken?
Hoi Jip, dat gaat zeker lukken. Ik zou zelf wel zorgen dat de bananen bedekt zijn met de de laag dulce de leche. Dan kan dit niet bruin worden. En dek de taart goed af in de koelkast zodat de andere geurtjes uit de koelkast niet in de taart trekken. Succes! groetjes Carola
Ziet er lekker uit! Zou het koffiepoeder ook door iets anders vervangen kunnen worden? Ik vind koffie(smaak) namelijk echt niet lekker…
Hoi Patricia, normaal zou ik zeggen: vervang het door cacao maar bij dit recept zou ik dat niet doen, laat het dan gewoon weg. Hij zal zo ook heerlijk zijn! Groetjes Carola