Yeh, komt de zomer er nu eindelijk aan? Tijd voor de zomerkoninkjes Niet van de zure uit het verre buitenland. De lekkerste aardbeien komen nu uit eigen land of uit België, want daar zijn deze aardbeien van Hoogstraten die wij gebruikten, immens populair. Bijvoorbeeld bij deze slagroomtaart met aardbeien.
De inspiratie voor dit taartje komt overigens ook uit België: het kookprogramma Dagelijkse kost. En laten wij nu toevallig onlangs in België zijn geweest. Hier haalden we ook de zomerkoninkjes.
Tevens kochten we de extra vette slagroom van 40% welke Jeroen in zijn programma gebruikt.
Neeeeee, een hoog vetgehalte klinkt als iets negatiefs, maar bij slagroom is het vetgehalte belangrijk om een stevige slagroom te krijgen.
Eet liever een kleiner stukje taart, maar gebruik wel goede ingrediënten. Het is niet leuk om een taartje te maken waarvan de slagroom niet stevig is en van je taart afdruipt.
Hoe krijg je eigenlijk stevige slagroom?
Ik voerde daad bij het woord en bakte een biscuit van 15 cm. Niet zo groot, maar groot genoeg voor een gezin dat eigenlijk al
est vaak & veel lekkers eet. Toen het biscuit gebakken was, mocht ik de keuken verlaten.
Mijn 14-jarige zoon wilde zelf heel graag aan de slag gaan. Hup, hup, moeder werd de de keuken uit gestuurd!
Recept Slagroomtaart met aardbeien
Deels geïnspireerd op het recept van Dagelijkse kost
Benodigdheden:
- Hoe bak je een biscuit en de benodigdheden voor een taart van 15 cm. vind je hier. Pas evt. de benodigdheden aan als je een grotere taart wilt bakken.
- 500-600 gram slagroom (35-40% vetgehalte, ik koop vaak 35% bij aldi of lidl)
- 400 gram mooie aardbeien
- 125-150 gram aardbeienjam
- eventueel vanillesuiker
- eventueel een klein beetje meringue als garnering
- eventueel wat geschaafde amandelen als garnering
Oooh, een favoriete combi: lekker slagroomtaart met aardbeien!
Genieten dus!
Complimenten voor je zoon. Prachtige taart geworden!
Ja, grappig he. Hij verdiend eigenlijk vaker een plekje in de keuken.
Bedankt! Groetjes Carola
Hmmm deze ziet er echt lekker uit! Luchtig ook! 🙂 Jeroen Meus vind ik echt een topkok, omdat hij simpel en snelle recepten maakt 😀
Bedankt FoodNPause, ja, wij zitten hier elke zondag ook om 18.30 gereed om naar Jeroen te kijken. Lekker maar ook leerzaam, liefde voor de ambacht 🙂
Groetjes Carola
Wat ziet die taart er lekker uit! Ik heb een haat liefde verhouding met een biscuit. Het is me tot nu toe 1x gelukt om het te bakken…de andere keren was het zo mislukt dat ik er nu een angst voor heb ontwikkeld….ik ruik de ei geur ook heel sterk soms, dat ik het al gauw niet lekkerder meer vind…
Maar dit….dit wil ik wel proeven nu. Lekker met een bakje koffie. Yum!
Ha,ha, slagroom en aardbeien, dan wordt bijna ieder biscuit lekker. Veel succes! Groetjes Carola