Muffins, kun je daar ooit genoeg van eten? Deze blauwe bessen muffin is er zo eentje. Hmmm zalig zoet maar toch ook fris door heerlijke fris-zoete blauwe bessen.
Gelukkig zijn blauwe bessen tegenwoordig goed verkrijgbaar. En zodra het seizoen over is, ligt menig diepvries van de supermarkt gevuld met deze kleine bommen vol anti-oxidanten. En wat een heerlijke combinatie: een lekker recept om je familie en vrienden te verwennen en ook nog kans maken op een prachtige bakvorm.
Winactie Clean Baking Products uit België
Nu is snoepen met een ander wel zo gezellig, dus waarom bak je niet een tray vol? Deze prachtige muffin bakvorm van het Belgische bedrijf Clean Baking Products is hier heel geschikt voor. Dit leuke familiebedrijf met prachtige producten waar inmiddels menig bakker ook mee werkt stelt 2 bakvormen beschikbaar om te verloten onder de lezers van Carola Bakt Zoethoudertjes. Eén originele muffins vorm een één aparte bakvorm met een verdiep. Wat een leuk ontwerp!
- Zin in muffins? Volg het recept van Amerikaanse muffins met blauwe bessen.
- Zin om te winnen? Lees dan de voorwaarden dat je kunt vinden na het recept.
Recept fluweelzachte
Muffins met blauwe bessen
Benodigdheden voor ongeveer 9 stuks
- 170 gram boter op kamertemperatuur
- 200 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 3 grote eieren op kamertemperatuur
- 1/2 theelepel baking soda
- 200 gram suiker
- 125 gram zure room (heb je alleen crème fraîche in huis, dan zou ik dat gebruiken)
- eventueel een scheutje vanille extract
- 150-200 gram blauwe bessen
Verwarm de oven voor op 180 graden, vul de bakvorm met papieren bakingcups.
Meng de gezeefde bloem, baking soda en zout door elkaar en zet het apart. Rol de blauwe bessen door wat bloem om te zorgen dat ze straks zo min mogelijk zakken tijdens het bakken en zet ze opzij.
Mix de suiker en de boter door elkaar, net zo lang tot het lekker romig is. Dit kan zomaar 7-10 minuten duren. Voeg nu ei voor ei erbij tot het goed is opgenomen in de mix.
Spatel de droge bestanddelen zachtjes door de mix. Roer de zure room, de blauwe bessen, de vanille erbij. Spatel het geheel goed door. Vul de baking cups. Dit gaat het handigst met een ijslepel. Vul de vormpjes tot de rand. Een muffin mag wel een hoedje hebben op de cake.
Bak de muffins in 18-20 minuten gaar in de oven.
Haal de muffins meteen na het bakken uit de vorm. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat de bakpapiertjes los zullen laten door het vocht dat uit de cakejes een uitweg zoekt.
Een goede bakvorm is dan voor de echte liefhebber ideaal. Of het nu een prettige vorm is om muffins te bakken of andere biscuits. Wat vind je van de vierkante bakvorm met een verdiep van 17 x 17 cm? Je bakt hiermee een randje op de cake. Het verdiep kun je elegant kunt vullen met een chique strakke laag, of vullen met bijvoorbeeld fruit. Jij hebt vast zelf ook ideeën!
Ramon en Lieke zijn de winnaars geworden van de bakvorm winactie van Clean Baking Products uit België.
Gefeliciteerd! Jullie hebben inmiddels mail ontvangen 🙂
Met zo’n mooie bakvorm wil je toch meteen de keuken in?
Wat moet je doen om kans te maken op een van de bakvormen van Clean Baking Products?
Laat een berichtje achter onder dit bericht en vertel welke van de bakvormen je het leukst vindt en wat je hierin zou willen bakken: de muffinvorm of de biscuitvorm met verdiep. Meer informatie over de vormen vind je op de website van CBP. Ik ben benieuwd wat jij zou maken!
Zin in een extra winkans? Dit is niet verplicht, maar wel zo spannend!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief. De aanmelding vind je in de kolom rechts bovenaan van deze pagina, maar ook onder dit bericht. Zo ontvang je voortaan al dat lekkers zo in je mailbox.Deel dit bericht op facebook met de knoppen onder dit bericht.Volg je Carola al op Facebook? Op de Facebookpagina van Carola Bakt Zoethoudertjes lees je behalve recepten ook veel leuke nieuwtjes, links en andere zoete ideeën. Hier maak ik ook de winnaars bekend op 20 september.
Kansje wagen?
En alles gaat verkeerd lol hahahaha. Code ingetoest vergeten reactie te geven. hahaha. Maar goed. Ik wil heel graag de muffinvorm hebben, vooral om hoe de vorm is.
Ik heb jullie ook gedeeld op facebook.
Groetjes Ansuya
Inmiddels na de zoveelste keer verkeerd/kapot uit de vorm zijn gekomen, weet ik dat een ‘goede’ vorm een noodzaak is.Ik heb het nu enigszins kunnen verdoezelen met me ganache die ik voor het eerst ging uitproberen en meteen gelukt is (super blij) maar toen ik de rand van de vorm weghaalde kon ik wel huilen.Al met al was me zoon super blij verrast met z’n chocoladeverjaardagstaart vandaag, en gun ik me zelf een kans op een goede vorm.De vierkante bakvorm met een verdiep van 17 x 17 cm. Je bakt hiermee een randje op de cake. Het verdiep kun je elegant kunt vullen met een chique strakke laag, of vullen met bijvoorbeeld fruit.En ja hoor, ik heb al ideeën met fruit en ganache, of een frisse kwarklaag, kortom ik zie het al helemaal zitten.
Oww ik ga voor de vierkante vorm met verdieping. Wij zijn gek op aarbeienlimoen taart en die wil ik dan hierin maken. Dat wordt een plaatje!!
Liefs Laura
Hallo Carola,
Ik zou graag mee doe voor de muffinvorm, wij hebben bosbessen geplukt bij een kweker zo ongeveer 7 kilo. In de vriezer gedaan.
Ik bak en maak veel toetjes van de bosbessen. Onze 4 klein kinderen vinden als de bosbessen bevroren zijn er lekker. ( net waterijsjes ).
Je web sit. is leuk geworden. Ik haal er veel recepten er af. En proberen we ze. Groetjes nel
Graag de vierkante vorm.Lijkt me een leuke vorm om voor de kleinkinderen een cake te maken: kasteel, zwembad….
Ik ben verslaafd aan bakken en heb dan ook een zwak om bakvormen te kopen. De vierkante vorm met verdiepje heb ik nog nooit gezien, lijkt me heel handig om iets creatiefs mee te maken. Ik heb nog verschillende vormen op mijn verlanglijstje staan en wil deze er ook wel graag bij. Nog veel succes met je blog en bedankt voor de inspiratie
Ik denk dat de biscuitvorm met verdiep het meest van pas zou komen. Voor het maken van cakes en taarten. Helemaal leuk.
ik zal graag kans maken op de prachtige vierkante vorm die hebben we nog niet en lijkt me super leuk om samen met mijn zoontje (3 jaar) allerlei lekkers in te maken zo als een biscuittaartje of een lekkere cake of en lekker toetje genoeg lekkers wat we hier samen in kunnen maken samen bakken is veel leuker dan alleen 😀 en als we zouden winnen hebben we een extra reden om iets lekkers te gaan bakken 😉
Oeh, de muffinvorm! Met de herfst voor de boeg, heb ik al weer zin in speculaasmuffins met amandelen!
Ik ga voor de vierkante bakvorm. Als eerste zou ik er “tres leches” cake, drie soorten melk-cake in maken. Deze cake heb ik 4 jaar geleden eens gemaakt en het is zo’n succesnummer dat we ‘m thuis zeker een paar keer per jaar maken. Het is een lichte, luchtige sponscake, gedrenkt in een mix van 3 soorten melk (evaporated milk, gezoete gecondenseerde melk & slagroom). Oorsprong van deze cake ligt vermoedelijk ergens in Latijns Amerika, waarschijnlijk Mexico. Zeker een aanrader om eens te proberen!
De muffinvorm. Ik maak er graag bladerdeeghapjes in met ham lente ui en kaas of pesto salami kaas. Maar ik las een blog waar ze spaghetti nestjes er in bakten en die presenteerden op saus met een gehaktballetje erin. Dat wil ik ermee maken
Ik zou t leuk vinden om muffinvorm te winnen. Mijn dochter lust geen taart, maar is gek op allerlei verschillende muffins. Gevuld of niet. En de jongste is een smulpaap, die van bakken houd. En het allerleukste van het bakken is toch wel de gardes aflikken 🙂
Wow, die vierkante vorm met verdieping heb ik echt nog nooit gezien! Daar maak ik graag een kansje op 🙂 Ik zit dan te denken aan een bitterkoekjescake met een topping van mascarpone en koffie(likeur), een soort inside out tiramisu!
Whah, wat een super leuke win actie! Zou trouwens niet kunnen kiezen vind ze allebei prachtig ? maar als ik moet kiezen waar ik de meeste dingen in zou bakken, dan wordt het de vierkante. Zou er een chococake in bakken met een lekkere kokos vulling en chocolade erover. Mijn meiden bakken meer in de muffin vorm?
De biscuitvorm… Het lijkt me zo leuk om samen met de kinderen eens wat anders te maken dan muffins 🙂 !
De bosbessen muffins ga ik zeker eens met ze maken, nu we lekker fruit uit de tuin hebben geplukt.