Inmiddels is de prijsvraag voorbij en kun je het interview hier vinden!
Wat heb je altijd al aan Rutger van den Broek willen vragen? Stel je vraag en maak kans op een bakbijbel? O ja, er zijn maar liefst 3 bakbijbels te winnen!
Onlangs is het derde bakboek van Rutger van den Broek verschenen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat je dit gemist hebt. Mocht je toch even op een onbewoond eiland hebben geleefd de afgelopen weken, dan kan ik naar dit review aanraden, dat ik eerder schreef. Dan ben je weer helemaal bijgepraat.
Maar wie is Rutger eigenlijk, de winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt?
Wat zou jij als thuisbakker dolgraag van Rutger willen weten maar heb je nooit durven of kunnen vragen.
Pak dan nu je kans!
Vraag het Rutger gewoon. Het kan een gewone alledaagse vraag zijn. Maar stel jij de één van de meest bijzondere vragen aan Rutger, dan maak je kans op één van de drie bakbijbels, Rutger bakt van A tot Z!
Eigenlijk zijn we allemaal een beetje winnaar. Rutger zal aantal leuke vragen gaan beantwoorden. Ik ben zelf dan ook heel benieuwd wat jij gaat vragen. Doe je best, dan kunnen we allemaal meegenieten.
Drie dikke bijbels, met elk 500 pagina’s, ruim 1200 gram zwaar. Daarvoor komt de postbode speciaal bij jou langs om aan te bellen. Deze dikke bijbel past namelijk niet door de brievenbus.
De winactie is gesloten: Rutger krijgt het nu even heel druk met de vele vragen. Heb je nog even geduld?
Doe je mee? Wat moet je doen om kans te maken? Vraag het Rutger en win zijn bakbijbel!
Wat heb je altijd al aan Rutger willen vragen? Stel je vraag aan Rutger onderaan dit blog.Deel dit bericht op Facebook met de blauwe Facebook-knop die je onderaan dit artikel kunt vinden.Doe dit uiterlijk op 23 september. De uitslag zal enkele dagen later plaats vinden als Rutger rustig de vragen heeft kunnen doornemen. De winnaars zullen per mail benaderd worden. Succes!
Niet verplicht maar wel leuk:
Volg je Rutger al op Facebook? En Carola Bakt Zoethoudertjes?
Nooit meer een blog missen? Schrijf je in onderaan dit blog en je ontvangt al dat lekkers voortaan direct in je mailbox!
De boekpresentatie van Rutger bakt feestelijk
Graag wil ik uitgeverij Carrera culinair bedanken voor het beschikbaar stellen van drie bakbijbels voor enthousiaste thuisbakker en natuurlijk Rutger van den Broek omdat je meteen enthousiast reageerde om aan deze winactie mee te werken!
Hallo Rutger, ik vraag me weleens af waar jij je inspiratie vandaan haalt om al deze lekkere baksels op tafel te toveren. En raak jij ook wel eens in de stress als het dreigt te mislukken?
in een uitzending van hhb zag ik dat de kandidaten paleisgebak maakte. Hierbij werd er ook een krant gebruikt
Maar ik snap het nog steeds niet waarvoor dit diende en hoe dit gebruikt moest worden
Ik dacht dat vraag ik aan Rutger !
( bericht delen op fb gaat niet omdat ik dit niet hebt)
Hoi rutger. Mijn vraag is. Wat vind jij het lekkerste en mooiste wat je ooit gemaakt hebt? En is er ook wel eens iets mislukt. Zou super graag allerlei dingen willen uitproberen bak sinds kort ook met me dochtertje maar moet nog heeeeeel veel leren en je boek wauw dat lijk me een geschenk uit de hemel. Gr jolanda
Ps die paleisdingen uit hhb wat deden ze met de krant?
Beste Rutger,
Voor welk bekend persoon zou je ooit nog wel eens iets willen bakken en waarom? ?
Hoi Rutger,
Ik was benieuwd welk recept jij het moeilijkst vond om onder de knie te krijgen.en of er bij jou ook wel eens iets mislukt en zo ja ,wat?
Goedemorgen Rutger ,
Wat was het eerste wat je ooit bakte .
En lukte dat ook .
Beste Rutger, is er nog iets waar jij graag zelf nog een recept van zou willen hebben??
Hoi Rutger,
Bij mij op mij aanrecht staat het kookboek van de margriet.. waar ik regelmatig in kijk.. en dan tijdens het koken/bakken Valt er wel eens iets op.. ( boter.. kaneel)
Welk bak boek staat er op jou aanrecht en op welke pagina is het meest gekeken.. (vies)
Wie is Rutger ?! Lol ik woon al 13 jaar in Oostenrijk en heb duidelijk wat gemist ?
Hoi Annet, heb je in Oostenrijk ook een versie van het Engelse: The Great British Bake Off? Wij zijn inmiddels aan het derde seizoen van de Nederlandse versie begonnen (Heel Holland Bakt). Rutger was de winnaar van het eerste seizoen en bracht onlangs zijn derde bakboek uit. Wat zou jij deze onbekende bakgod willen vragen?
War was je eerste baksel en hoe oud was je toen?
Beste Rutger,
Welk recept heb je zelf al vaak geprobeerd maar ben je nog steeds niet tevreden over?
Goedemorgen Rutger, wat bak je zelf het liefst? Iets groots? Iets kleins? Iets zoets? Of juist hartig? En bak je zelf nog geregeld? Fijne dag!
Hoi Rutger, volgens mij ben je nu happy met wat je doet, maar wat was ooit je droom of idee om te gaan doen/worden?
Sinds kort in dochterlief veganistisch…. Welke suggesties heb jij om boter en eieren te vervangen in al die heerlijkheden?
Hoi Rutger,
Ik heb jou al eens ontmoet ik de bak/kookwinkel in Hilversum.
Je hebt je eerste boek gesigneerd voor mij, en heb ook je tweede boek.
Je nieuwste boek bakbijbel heb ik nog niet en wil ik graag winnen.
Maar help spritskoeken lukt mij niet om te maken, beslag ik redelijk hard en daardoor knijp ik de spuitzak kapot……help wat moet ik doen.
Heb nu ook bakavondjes met een vriendin, 1 keer in de maand wat bakken uit 1 van jou boeken, maar nu wil ik dus graag ook de bakbijbel, die mag niet ontbreken.
Pssstttt nog een tweede vraag wat is jouw favorietste recept uit jouw boeken.
Groetjes Shirley
(Een Rutger fan)
Hallo Rutger
Met welk recept heb jij het meeste moeite gehad om het onder de knie te krijgen en wat was het grootste struikel blok in dat recept?
Vriendelijke groet, Marjon Blokland
Jaaa wil ik heel graag winnen!! Rutger, hoe lang is jouw bakken ‘to do’ lijstje en wat staat er op dit moment bovenaan? Ik raak nog steeds niet uitgebakken en vraag me af hoe dat gaat bij iemand met zoveel bakervaring!
Hallo Rutger,
Wie of wat heeft jou zo enthousiast gemaakt/geïnspireerd om zulke mooie en lekkere bakrecepten te creëeren? Heb je een ‘muse’?
Hallo Rutger,
Van welke beroemde kok heb jij de bakboeken in huis en waarom juist van deze kok? En laat jij andere wel eens iets voor je bakken of ben jij altijd de persoon die in de keuken staat?
Groet, Eveline
Hallo Rutger, wat zou je bakken voor de koning en koningin?
Goedemorgen Rutger, zijn er nog bakrecepten die nog steeds lastig zijn of dingen die je niet zo leuk vindt om te bakken? Bakgroetjes Kirsten
Hoi Ruiger, ik bak nu nog vaak met pakjes-zakjes en durf nog niet zo goed zonder. Waar kan ik het beste mee beginnen wanneer ik dat los wil laten?
Groetjes Ellie
Beste Rutger, als ik jou zo zie, heb je gewoon een normaal postuur. Hoe kan dat? Ik ben zo dol op bakken dat ik daar echt wel kilo’s van aankom.Zelfs als ik sport. Ik vind het zonde om niet te proeven. Een dag niet gebakken is een dag niet geleefd. Proef jij soms je gerechten niet omdat je toch wel weet dat het heerlijk is of gaat alles gelijk de prullebak in? Ik gebruikte altijd de bakbijbel van overgrootoma/oma/moeder het wordt wel eens tijd voor wat beters en vernieuwends groetjes Marushka
Hooi rustiger,
Gefeliciteerd met je 3e boek!
Stel jij zou nog maar 1 x iets mogen bakken, wat zou dat dan zijn en waarom?
En nu duimen dat ik heel vaak kan gaan bakken haha
Hahaha
“Hooi rutger” bedoel ik natuurlijk….
Herkenbaar, gevalletje altijd ruzie met je mobiel?
Hallo Rutger
Ondank het plezier dat ik uit blogs en social media haal is een nieuw kookboek voor mij als een pas gebakken koekje: die is voor mij! Dus leuk dat je ons een bakbijbel brengt maar van welk kook boek word jij nou blij?
Hoi Rutger,
Welke eigenschappen /vaardigheden die je in je werk als verpleegkundige nodig hebt / gebruikt, komen ook bij het bakken weer goed van pas? Zijn er veel overeenkomsten tussen beiden?
Groet,
Aletta (ook verpleegkundige )
Hoi Rutger,
Omdat er zo veel recepten in je bakbijbel staan: welk recept zou je me aanraden om als eerste te maken en waarom?
Rutger, wat is je droom?
Hoi Rutger,
Wat ik nog wel graag zou willen weten is, zijn er gerechten die bij jou nog regelmatig mislukken of minder goed lukken? Ik merk bij mezelf dat er bepaalde gerechten zijn die gewoon standaard minder goed lukken dan andere gerechten. Ik ben benieuwd of dit bij jou ook zo is.
Gefeliciteerd met jouw 3e boek!
Groetjes Lisa
Hallo Rutger,
Hoe vaak bak je een HHB ‘Showstopper’ ?
Hoi Rutger
Ik hoor iedereen over wat je nog graag zou willen maken en wat je het leukst of lekkerst vind, maar ik zou juist graag willen weten, wat vind je juist helemaal niet lekker om te maken of wat maak je absoluut niet!
Zijn er eigenlijk dingen die je niet lust? Groetjes Angelique
Stel….je ontmoet iemand en…BAM!!! verliefd….je wilt indruk maken, nodigt die iemand uit….welk recept uit jouw Bakbijbel maak je dan om indruk te maken?
Hi Rutger! Heb je nooit opgezien tegen de media-aandacht die HHB en het schrijven van je kookboeken met zich meebrengt?
(Dat is namelijk de reden waarom ik niet mee zou willen doen aan het programma.)
Beste Rutger,
Mijn vraag luidt als volgt: Stel je wil meedoen aan een bakwedstrijd zoals Heel Holland Bakt, wat is dan volgens jouw belangrijker: Een bak aan ervaring of een bak kennis?
Rutger, verwen jij je patiënten ook weleens met iets lekkers ?
hoi Rutger,
Met wie zou jij het allerliefst een (zelfgebakken) beschuitje eten?
Groetjes!
Beste Rutger, als ik niet de zelfde bakvorm heb als in een recept beschreven hoe weet ik dan dat de bakvorm die ik zelf wel heb (bv een tulband) groot genoeg is? Heb van de week iets gebakken en dat ging er helemaal overheen….
Stel een vraag aan Rutger? pfffftttt ik weet al zoveel van je en onlangs nog een vraag van mij beantwoord 🙂 En toch is er altijd wel wat te vragen, maar de vraag is dan of je dat wil beantwoorden.
Hoe voelt het voor jouw om sinds HHB in de schijnwerpers te staan?
Hoe ga je om met al die aandacht op social media, of in het dagelijks leven?
Kan je nog wel ‘gewoon’ naar de supermarkt om je boodschappen te doen, zonder handtekeningen en vragenvuren?
Maar bovenal kom je op mij over als iemand die gewoon zichzelf blijft en rustig alles over zich heen laat komen, of zijn er toch wel eens van die momenten?
Je ziet me vragenvuur, want over bakken kom ik straks alles hopelijk te weten middels die geweldige bijbel over Bakken..en geloof me dat ik dat erg nodig hebt op dit moment 🙂
Hoi!
Hoe zou jou leven er nu uit zien als je niet mee had gedaan aan Heel Holland Bakt?
Groetjes Els
PS: Wat een super leuke actie!
Hallo Rutger,
Ik heb een natrium beperkt dieet en nu vraag ik me af wat voor zout je gebruikt in je baksels.
Hallo,
Ik vind het super leuk om thuis te bakken! En ik vind het ook leuk om recepten een bijzondere smaak te geven. Mijn vraag aan jou is: hoe heb jij deze recepten tot de bijzondere smaak gekregen? Heb je veel geëxperimenteerd met smaken of weet je wat lekker is bij elkaar?
Ik hoop echt dat je mijn vraag beantwoord en dat ik dat boek win!!?
M.v.g.
Marloes Lowik
Hoi Rutger, wie is jouw inspiratiebron? Waardoor is jou bakhobby ontstaan?
Hi Rutger,
Ik geniet van het bakken. Alleen is hier op Aruba, is het beter s morgens te bakken, daar het s middags te warm wordt. Nu mijn vraag, heb jij een idee, hoe we hier beter kunnen bakken in de warmte? Alles wordt namelijk gauwer zacht, etc. Idee om het zelf te ondervinden, door hier een kookworkshop te geven?
groetjes,
Gemma
Rutger, heb jij als jury bij een wedstrijd wel eens gebak moeten proeven waarvan je dacht ‘oh mijn god, is hier een prullenbak? ‘ en wat doe je dan ☺
Beste Rutger,
Mijn macarons willen niet lukken. Mede ook omdat ik geen suikerthemometer heb. Is er ook een andere manier om te zien/weten of je suiker op juiste temperatuur is? Zodat het beslag wel hard word in de oven en ze niet plakkerig blijven.
Alvast bedankt!
Groetjes Linda
Hallo Rutger,
Elke familie heeft wel een recept wat al een aantal generaties meegaat.
Bij mijn familie is dat de appeltaart en oliebollen.
Wat is het recept in jouw familie?
Hartelijke groet,
Selma Hoste
Olaa rutger, ik vroeg me af of er een baksel is dat heeeel vaak mislukt is en of die tegenwoordig wel lukt? Zo ja hoe he je het opgelost.
Welk recept heeft voor jou de hoogste emotionele waarde? Bijna iedereen heeft wel een recept die aan een persoon of een herinnering doet denken en ik ben benieuwd welke dit bij jou is.
Als een kunstenaar, schilder enz klaar is met zijn/haar werk hebben ze soms moeite om er afstand van te doen. Als je een hele mooie taart hebt gebakken heb je er dan ook moeite om hem aan te snijden???
Rutger;
Kun jij mij uitleggen wanneer je zou kiezen voor baking soda of bakpoeder. Heeft dit met temperatuur te maken of met de toegevoegde ingredienten?
Hoi Rutger,
Hoe ga jij om met bijvoorbeeld negatieve reacties van klanten, want die zullen er helaas vast ook tussen zitten. Wij hebben het zelf aan den lijve ondervonden met een klant die het stuk taart te klein vond voor de prijs, vandaar mijn vraag.
Groeten Kym.
Hoi Rutger,
Kom je een keer een bakworkshop bij mij thuis geven?
Leuk voor mijn eetclubje! ?
Ik ben benieuwd welke bakingrediënten jij, naast eieren en bloem, standaard in je keukenkastje hebt staan? In die van mij staat namelijk standaard te weinig ?
Beste Rutger, wat ik me al tijden afvraag, je bakt zo veel, wat doe je met al dat lekkers dat je hebt gemaakt, veel feestjes bij je thuis? Ik ben benieuwd naar je antwoord! Groetjes Willemijn
Hallo Rutger,
Wat bak jij heerlijke dingen.
Ik vraag me af hoe je zo mooi slank blijft.
Heb je tips voor mij ?
groetjes, Lia
Hallo Rutger
Mijn vraag is simpel : Zoek je nog een PROEFpersoon?
groeten
daan
Hallo Rutger, bak je weleens iets wat je zelf helemaal niet lust?
Dag Rutger,
Er zijn al zoveel bakboeken en recepten op het internet. Waarom zou ik jouw bakbijbel willen winnen? Wat is het verschil ?
Hoi Rutger,
Heb jij ook wel eens dat je midden in de nacht wakker wordt omdat je ineens zin hebt om iets te gaan bakken of inspiratie krijgt voor een mooie taart oid? En wat maak je dan?
Ik vraag me namenlijk af of ik nou de enige ben die zo gek is op bakken dat ik er zelfs van droom en midden in de nacht mijn bed uit ga om ‘aan de bak’ te gaan!
Groetjes,
Karen
Hoihoi Cas… uhmmmm Rutger 🙂
Wat zul jij nevernooitniet bakken omdat je bij voorbaat weet dat dat toch niet gaat lukken zoals jij graag zou willen!?! Iets wat gedoemd is om te mislukken 🙁 en waar je heel snel een alternatief voor bedenkt??? 🙂
Of bak je ECHT alles even makkelijk!!
Groetjes,
Marie-Anne
Nu je (bak) boeken hebt geschreven mag je vast ook naar het jaarlijkse boekenbal,met welke auteur zou je daar graag willen dansen?
Is er iets dat je geprobeerd hebt te bakken, maar dat tot nu toe maar niet wil lukken?
Ik vraag me af wanneer je bent begonnen met bakken en hoe jou je eerste weken/maanden zijn afgegaan.
Hallo Rutger, bak je ook als je verdrietig bent? En zo ja wat maak je dan om je weer wat beter te voelen… Daar ben ik best benieuwd naar. Heb zelf lange tijd niet kunnen bakken omdat er emoties in de weg zaten. En ik zou graag weten of jij een recept hebt dat je weer een stuk happier laat voelen. Groetjes, Jo’s Daughter
Ha Rutger,
Welk recept vind jij STOM, omdat deze nooit naar je tevredenheid wil lukken?
Het hoeft niet perse gebak te zijn, maar mag ook iets uit de ‘dagelijkse’ keuken zijn.
Zo vind ik rundervinken echt stomme dingen, ze zijn bij mij nooit helemaal gaar, en als dat wel lukt, is de buitenkant aangebrand…
Groetjes Paulette
Beste Rutger,
Hoe blijf jij gemotiveerd wanneer bepaalde recepten keer op keer mislukken? Ik hou namelijk enorm veel van bakken. Mijn pake (opa) is vroeger bakker geweest alleen helaas heb ik van hem niets kunnen leren, omdat hij overleden is toen ik nog heel klein was. Een aantal basisrecepten, zoals bijvoorbeeld banketbakkersroom maken, mislukken bij mij gewoon altijd. Stap voor stap de recepten volgen doe ik netjes, maar iedere keer draait het uit op een teleurstelling. Dit zorgt ervoor dat ik af en toe helemaal niet meer gemotiveerd ben. Zonde, want ik begin altijd vol goede moed. Heb jij misschien tips voor mij? Ow ja en nog een vraag: hoe voorkom ik dat spuitzakken knappen? Ik gebruik wegwerpspuitzakken (een redelijk prijzig merk) en toch knappen ze keer op keer. Tips zijn meer dan welkom!
Groetjes,
Lysanne
Proef jij in gedachten ook al ongeveer hoe een gerecht gaat smaken, of heb je dat niet?
Mijn vader die helaas overleden is, was kok met hart en ziel en als hij het recept las “proefde” hij het eindresultaat al in gedachte.
Ik ben hier erg benieuwt naar, want ik heb dezelfde verbeeldingskracht geërfd
Hey Rutger, als keukenprins sta ik vaak te bakken en er gaat geen week voorbij zonder taart cake of koekjes. Maar mijn vraag aan jou is, bakt er ooit iemand iets lekkers voor jou? Want omdat ik zelf bak krijg ik nooit iets lekkers te proeven/eten van familie, vrienden of kennissen. Is dat bij jou wel het geval, of “moet” jij ook alles zelf bakken…
Hoi Rutger,
Maak jij ook gebruik van echte familie recepten of verzin je zelf alles?
Als ik appeltaart pf boterbloem maak, doe ik dat altijd via het recept van mijn oma, die blijft altijd lekker!
Bedoelde natuurlijk boterkoek 😉
Hoi Rutger en Carola,
Wat ik me nou al een tijdje afvraag, is wat je doet je met alle dingen die je hebt gebakken? Ik neem aan dat je dat niet allemaal zelf opeet, aangezien je een normaal postuur hebt. En als niet weet wat je met je baksels moet doen, wil ik wel vrijwilliger zijn om ze op te eten 😉
Groetjes Dana
Hallo,
Hier in Limburg vind je bij de bakker een Ganache taart.
Een recept hiervoor heb ik nog niet gevonden.
Heb jij een recept hiervan.
Ha Rutger, als ik de bakbijbel zou winnen dan zou ik graag in de toekomst kijken. Want een echte bakbijbel zorgt voor herinneringen aan bijzondere momenten/mensen. Mijn vraag: wie heeft jou vroeger geinspireerd met zijn/haar bakkunsten en heb jij dan ook een oude bakbijbel met mooie herinneringen in de kast staan?