Marshmallow fluff
top of page

Marshmallow fluff

marshmallowy meringue topping
In de supermarkt kun je marshmallow fluff kopen in van die (een beetje rare) plastic potten met deksel. Het staat vaak in het schap met Amerikaanse artikelen of bij het broodbeleg. Wist je dat je marshmallow fluff ook zelf kunt maken?


Waarvoor kun je marshmallow fluff kunnen gebruiken?

  1. Als broodbeleg, let er wel op dat de fluff maar enkele dagen houdbaar is in de koelkast.

  2. Prachtige toppings op cupcakes en taarten. Je kunt de topping nog mooier maken door met een crème brûlée brander het eiwit kort te verhitten.  Hiervoor kun je ook de grill van je oven (kort) gebruiken.

  3. Vulling voor je taart, macarons of whoopies.


Tip: Deze marshmallow fluff is echt heerlijk. Net als een taart van meringue, is ook deze frosting heel zoet. Probeer hier een beetje rekening mee te houden. Niet iedereen is zo’n zoetekauw. Combineer je fluff eens met citroencake of andere fruitige cake.


marshmallowy meringue topping

Marshmallow fluff maken

Benodigdheden:

  1. 3 grote eiwitten

  2. 260 gram fijne kristalsuiker

  3. 1/2 theelepel wijnsteenpoeder of cream of tartar

  4. 7 eetlepels golden syrup (verkrijgbaar bij steeds meer supermarkten o.a. Jumbo) of schenkstroop

  5. 1 theelepel vanille extract

  6. Snufje zout


Marshmallow fluff

Zo kun je zelf Marshmallow fluff maken

  1. Het recept is voor een redelijke grote hoeveelheid. Zelf maakte ik 2/3 van het recept.

  2. Wijnsteenpoeder of cream of tartar wordt in Amerika en Engeland vaker gebruikt in recepten.

  3. Het is in Nederland niet altijd eenvoudig te krijgen. Ik ben wel wel tegen gekomen in grote toko’s, Surinaamse toko’s,  Amerikaanse en Engelse winkeltjes en ook funcakes heeft het in het assortiment. Producten van funcakes kun je in veel taartenshops vinden. Eventueel kun je wijnsteenpoeder vervangen door een klein scheutje azijn.

  4. Vul een ijzeren kom met de eiwitten, suiker, zout, golden syrup, wijnsteenpoeder en een eetlepel koud water. Zet deze kom op een pan met een laag water.

  5. Breng het water zachtjes aan de kook.

  6. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt! Klop het ongeveer 5 minuten. Je hebt dan stevige pieken. Neem een klein beetje mix, wrijf dit tussen je vingers. Voel je nog suiker? Mix dan nog even door tot de suiker volledig is opgenomen. Voel je geen suiker? Haal de kom dan van de pan met water.

  7. Voeg de vanille toe en klop nog een minuut verder. Het is dan licht, luchtig oftewel: lekker fluffy.

  8. Bewaar je marshmallow fluff in de koelkast laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.


Marshmallow fluff

Het recept is afkomstig uit Het Cakeboek van Cupcake Jemma

Meer lezen over haar leuke bakboekje? Je vindt hier een review. Tip: het Foodtube kanaal van Jemma.



Gerelateerde posts

bottom of page