Als blogger krijg je best veel persmail. Eigenlijk is het vaak gewoon reclame op food gebied, nieuwe restaurants, nieuwe producten, ingredienten. Maar tussen de vele “reclamefolders” zit er af en toe een pareltje. Ik was meteen verkocht toen ik op de website van Bitossi terecht kwam. Wat een prachtige bakvormen. Er is echter een ding dat ik mis. Een haakje of andere mogelijkheid om een vorm ouderwets aan de muur op te hangen. Zonde toch om hem in de kast te bewaren?
Dit pareltje van een Bundtvorm kun jij winnen!
Winactie Bitossi keramieke bakvorm
De Bundtvorm van Bitossi maar één van de vele prachtige artikelen van Bitossi. Al scrollend door de website moet ik zuchtend toegeven, dat ik eigenlijk alles op mijn wishlist wil hebben. Elegant, modern, mooie kleuren en goede materialen. Nostalgie in een modern jasje.
Heb jij al eerder gebakken in keramiek? Ik niet, afgezien van een broodje op een bord of een gevulde lasagneschaal.
- De schalen en bakvormen van Bitossi zijn gemaakt van keramiek. Ze zijn vaatwasser bestendig. Zelf ben ik een beetje een neuroot op dat gebied, ik was bijna alles op bakgebied netjes met de hand. Te bang dat iets kapot gaat. Tja, we hebben allemaal wel een paar afwijkingen toch?
- De vorm kun je verwarmen tot maximaal 250 graden.
- Het bakken in porselein duurt iets langer dan bij metaal, siliconen of teflon. Je moet de baktijd dus een beetje bijsturen. Dat geldt overigens ook voor je oven. Uitproberen dus. Bij mij duurde het overigens nauwelijks langer.
- Je kunt ook heel goed een pudding maken in de vorm!
- Bestrijk de vorm met boter, olie of bakspray voor dat je de vorm vult. Na het bakken of opstijven van een pudding, komt je cake of pudding zonder problemen uit de vorm.
- De Bundtvorm heet Dolcemente. De adviesprijs is 39,70.
Kruidige Pompoen Bundt Cake in de Dolcemente vorm van Bitossi
Winactie koperkleurige Dolcemente vorm van Bitossi
Natuurlijk snap ik dat jij nu ook zit te zwijmelen. Tenminste, dat is wat ik deed bij het zien van deze bakvorm. Maar twee van jullie lieve lezers, maken kans op deze prachtige vorm.
Wat je moet doen?
- Schrijf onder dit blog wat voor recept jij zou bakken in deze prachtig vorm. Ook vind ik het leuk als je vermeldt wat voor Bundt recept je nog mist tussen mijn recepten. Dit is geen vereiste hoor, ik ben gewoon nieuwsgierig.
- Deel dit bericht op facebook door de blauwe knop onderaan dit bericht in te drukken. Zo deel je de actie met je facebookvrienden.
- Doe dit uiterlijk 10 oktober. De winnaars worden bekend gemaakt op facebook, maar krijgen vooraf persoonlijk een bericht.
Niet verplicht, maar wel heel leuk:
- Geen recept meer missen bij Carola Bakt Zoethoudertjes? Meld je aan om op hoogte gehouden te worden. Zo ontvang je al dat lekkers rechtstreeks in je mailbox. Dit kan onderaan dit bericht of in de rechter zijbalk.
- Volg je Carola al op facebook?
Graag wil ik Bitossi bedanken voor de mogelijkheid deze vorm uit te proberen en om 2 lezers blij te maken met een exemplaar van de Dolcemente Bundt vorm.
Wat een prachtige vorm!
En ja ook ik zit te zwijmelen inderdaad…
Ik denk aan een overheerlijke chocoladecake met stukjes gekaramelliseerde noot
en als de cake klaar is, overgieten met witte chocoladeganache.
Mmm, het water loopt me in de mond!
Als ik deze vorm toch eens zou winnen…daar komen een heleboel lekkere dingen uit,
dat weet ik nu al, een lust voor het oog!
Hallo Carola,
ik zou met deze supermooie bakvorm een Blueberry-Lemon Bundt cake maken, ik zag het recept een tijd geleden al, maar in mijn siliconen bakvorm ben ik bang dat ie gedoemd is te mislukken. En wat is nou mooier dan dit recept te bakken met deze mooie bakvorm! Ik weet even niet welk recept ik bij je mis, maar ik ga zo eens kijken welke recepten je allemaal hebt!
Ik zal delen op FB 🙂
Groetjes, Cheryl Richter
Is overigens van Matha Stewart 🙂 mocht je m zoeken!
Wat een geweldige stoere vorm, perfect dat hij zo lekker klein is aangezien een doorsnee cakevorm vaak veel te groot is voor een klein gezin, MITS het kleine gezin bezoek krijgt…
Wat ik hierin zou bakken?? Een perfecte zompige chocolade-hazelnootcake met gesmolten chocolade erdoorheen voor mijn 2 stoere ridders 🙂 De cakevorm doet me namelijk denken aan een kasteel dus op die manier zou ik hem ook decoreren, ik zou hem op/afmaken met gesmolten chocolade op de ‘torentjes’ met een zelf gebrande hazelnoot, mmmmmm, ik weet zeker dat mijn ridders daar waanzinnig blij van zouden worden en daar doen we het tenslotte voor, bakken om een ander EN jezelf te plezieren 🙂
RECEPT: (voor normale cake dus voor deze vorm de helft 🙂 )
175 gram roomboter,
115 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram rietsuiker
1 eetlepel cacao
4 eieren, losgeklopt
150 gram gemalen hazelnoten
150 gram gesmolten pure chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een tulbandvorm in en bestuif met meel.
Mix de boter en rietsuiker luchtig. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao.
Klop een voor een de eieren door het botermengsel en mix dit even door tot het goed gemengd is.
Doe daarna met een spatel de hazelnoten en gesmolten chocolade erdoor.
Schep in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 tot 50 minuten.
Mmmmmm, heerlijk, vooral als de cake nog een beetje lauw is met een klodder lobbig geklopte slagroom!!!
Martha Stewards Lemon Bundt Cake staat nog altijd op mijn wensen/baklijstje. Want ze gebruikt verse citroensap en schil. Heb nl ook wel andere recepten gelezen waar je met kunstmatige dingen of zelfs puddingmixen te werk gaat. Brrr not my cup of tea! Maar Martha’s recept lokt me dus enorm 🙂
Het eerste wat in mij opkomt om als eeste er in te bakken is een lekker rozijnenbrood met kaneel en wat parelsuiker. Mmmmm……heerlijk!
Prachtige vorm! Pompoen cake lijkt me top! Mijn idee is een herfstcake; wortel/sinaasappel cake met pistachenootjes en een flinke snuf koekkruiden. Bovenop lekkere roomkaasglazuur.
Wat een prachtige taart heb je ermee gemaakt! Ik zou er een Chocolade espresso bundt met donkere chocolade kaneel glazuur mee maken. Ik hou echt niet van koffie maar die geur! Zaaaaalig! En in een taart verwerkt is het zo lekker… Kan niet wachten…
Ik zou mijn favoriete pandancake erin willen maken <3
maar ook agar agar erin willen laten opstijven
of gewoon een tulbandcake met rozijnen hmmmm
Er zijn vast en zeker nog wel wat recepten die ik zou kunnen bedenken om m te gebruiken <3 helemaal verliefd <3
De aanhouder wint.Ik zou weer proberen om een Siciliaanse cassata te maken.De eerste keer was de smaak niet optimaal en het resultaat niet naar mijn zin.Maar omdat mijn schoonzusje het onder de knie heeft moet het mij ook lukken.En zeker met zo’n prachtige bakvorm(kwijl,kwijl).
De eerste keer zou ik er een citroen/maanzaadcake in bakken. Recept met olie ipv boter, zodat de cake heerlijk ‘moisty’ is. Daarna een fris citroenglazuur erover. Deze cake haalt hier het eind van de dag niet. Mijn 3 mannen zal het een worst wezen wat voor vorm de cake is, maar het lijkt mij wel wat om ‘m mooier te presenteren dan de standaard tulbandvorm.
Supermooie bundtvorm Carola! Heel fijn dat je hier twee van weg mag geven 🙂
Ik zou er mijn honing vanille bundtcake in maken! Deze cake wordt gemaakt met honing van mijn vader (die is namelijk imker), verse vanille en crème fraîche om het zoete iets tegenwicht te bieden 🙂
Ik ben al een tijdje bezig om mijn keuken opnieuw in te richten. Deze Bundt vorm zou heel goed passen in mijn landelijke keuken. Wat zou ik als eerste maken met deze vorm? Een bundt van het seizoen: cake met allerlei vruchten die ik buiten kan vinden: appel, framboos (gele, is lekker zoet), peer, met wat kaneel. En natuurlijk lekkere verse eieren zo onder de kip vandaan gehaald, hoewel…. ik bak liever met wat oudere eieren! En dan een topping op basis van lemon curd, jammie!
Wat een geweldige mooie vorm. Ga zeker op hun site neuzen. Als ik hem win wil ik er heel graag de echte Engelse Christmas pudding in maken. Ik vind de vorm gewoon super feestelijk.
Groetjes
Margot
Wat een super mooie vorm! Daar zou ik graag een relatief gezonde cake in willen bakken met pompoen, bataat en noten. Hmmm ik krijg meteen zin om aan de slag te gaan!
ik zou hier een heerlijke gemarmerde roombotercake in maken met chocoladestukjes erdoor en een mooi choco glazuur eroverheen…..jammie!!
Een precies recept heb ik nog niet, aangezien me dit idee door mn hoofd schoot bij het zien van deze vorm. Ik denk als eerst aan iets bounty achtigs, iets zonnig. Een kokoscake gevuld met gedroogde zuidvruchten, wat fijngemaakte pistachenoten erdoor, misschien een scheutje pisang erdoor; daarna afbakken en bestrooien met kokos …..
Ik zou er een ouderwetse tulband in bakken speciaal voor mijn vader!
Mooi maatje voor deze ouderwetse lekkerbek…?
Jeetje, ik zie iedereen al een recept klaar hebben voor deze vorm. Maar ik niet. Ik ben wel gek van bakvormen en als ik deze vorm zou winnen ga ik gewoon jou nadoen en je recept namaken die jij er ook in heb gemaakt.
Liefs Laura
Wat ik in deze mooie tulband zou bakken? Daar hoef ik niet lang over na te denken… de worteltjestaart van m’n amerikaanse tante. Dat blijft nl de allerlekkerste!! En wat zal het roomkaasglazuur hier mooi op staan.
een heerlijk russisch paasbrood bestrooid met poedersuiker of chocolade erover
een heerlijk russisch paasbrood overgoten met chocola of bestrooid met poedersuiker
Wat ik in deze mooie tulband het eerste ga bakken? De worteltjestaart van mijn Amerikaanse tante natuurlijk, want dat blijft de allerlekkerste. En wat zal het roomkaasglazuur er mooi op staan.
Eerst zou ik de vorm op een prominent plaatsje zetten om er een week van te genieten en daarna bak ik een citroen yoghurtcake.
Ik heb al veel te lang niets meer gebakken. Een gezonde glutenvrije appelcake!
Een heerlijke notencake of maandzaadcake. Ik zie mezelf er al heerlijke cakes in bakken die vanaf nu nog decoratiever zouden zijn met die bakvorm…
Als beginnende thuisbakster heb ik nog nooit zo’n mooie bakvorm gezien en ik zou er een vanille-chocolade-cake in bakken met frambozen….en misschien kun jij er ..met het oog op de december maand wel een mooie speculaas-cake in bakken….mmmm…
Ik zou een chocoladetaart met sinaasappel (of mandarijn) met wat kaneel bakken. Op het laatst zou ik wat poedersuiker erover heen strooien. Zo lijken het, met deze vorm, net besneeuwde bergen. Deze smaakcombi mis ik een beetje tussen je recepten…
Wow wat een schitterende gedetailleerde bakvorm, daar zou ik dolgraag een Red Velvet cake in bakken!!! Ik ben eind deze maand jarig en het Red Velvet cake recept, dat ik een tijdje terug vond lijkt me er perfect voor. Beetje met poedersuiker bestrooien en het word ongetwijfeld iets magisch. Durf ik hardop te dromen dat ik hem win? Dat zou een wel héél Happy Birthday worden, vindt je ook niet?!
Een bundtcake bakken staat al heeeeel lang op mijn lijstje, maar er ontbreekt nog een prachtige vorm om dit in te maken. Ik vind de Bitossi-vorm echt prachtig! Dan heb ik eindelijk geen excuus meer 😉 Sowieso zou ik jouw recept van Aardbeien Karnemelk Bundt Cake heel graag eens willen proberen te maken.
Ik loop eigenlijk over van de bakideeën: een Italiaanse citroencake met pistachenootjes, of een heerlijke ricottacake met blauwe bessen (van Rutger) of voor de kerst een mooie Bitossi tulband met cranberries 🙂
Waarschijnlijk, als ik de reactie’s zo lees en van mezelf, heb je gelijk voldoende ideeën voor een eventueel nieuw recept.
Schiet me toch wat te binnen, ook voor de wintertijd: een sneeuwwitte cake, gedecoreerd met fruit lijkt me dat een prachtig gezicht.
Zal prachtig om te zien zijn in deze vorm.
Eerst een witte chocoladecake met frambozen en vanillesaus, maar ook een heerlijke warme griesmeelpudding Zo lekker dat je hier van alles mee kan maken
Ik heb een recept voor een bramen cake, die me ontzettend leuk lijkt om in deze beauty te bakken. Dat zou zeker smullen worden, niet alleen met de mond maar ook met de ogen 😉
Wat een prachtige vorm! Ik zou er een bitterkoekjes pudding in maken, met in de bovenste rondingen een heel bitterkoekje om de vorm te accentueren.
Daarnaast lijkt hij me ook prachtig voor een sticky toffee cake. De zachte, dunne toffeesaus glijd over de vorm van de cake, zodat je de prachtige vorm blijft behouden.
Ik zou heel graag de corm willen winnen en er zijn eigelijk 2 recepten 1. Een kerstcake recept van mijn collega en recept 2. Een stukje nostalgie voor mij een poffert. Ik weet dat die officieel in een poffertpan moet maar wil hier ook prima in weet ik van vroeger! Aangezien ik naar de veluwe ben verhuisd op mijn 19de wil ik het recept van mijn oma vragen en die gaan maken!
wat een prachtvorm…..als ik hem zo winnen zou ik hem de eerste keer vullen met gelantine en laagjes fruit, een gelantinepudding dus…ik denk dat ik het jammer ga vinden om hem op te eten.
Wauw, wat een mooie vorm. Ik zou allereerst die lekkere pompoencake erin maken, die ik op je site heb gezien. Lekker herfstig! En verder? Chocoladecake met frambozen en een mooi sneeuwlaagje poedersuiker, vanillecake met kersen, speculaascake… Ik krijg meteen zin om te bakken!
Dag Carola,
Wat een mooie koninklijke vorm, waar ik een koningscake in zou maken. De herfst komt eraan, dus zoete appeltjes, in combi met walnoten en een touch of honey.
Als de vorm dan de prachtig geurende cake laat verschijnen zou ik de koninklijke torentjes nog om en om bestrooien met poedersuiker versus nougatine.
Met zoete frisheid en een heerlijk kop thee de herfst in! Nu al zin in!
Het lijkt bijna wel een antieke puddingvorm, zo mooi! Ik zou er graag een cranberry appel pompoen bundt cake in bakken komend Kerstfeest. Dit jaar komen mijn zus en haar vriend bij mij thuis & het lijkt me ontzettend leuk om de cranberry appel pompoen cake te bakken in zo’n bijzondere bakvorm. De cake zou mijn centerpiece op tafel zijn, vast en zeker HET onderwerp van gesprek.