Witte chocoladecake gevuld met cheesecake
top of page

Witte chocoladecake gevuld met cheesecake


Witte chocoladecake gevuld met cheesecake
Witte chocoladecake gevuld met cheesecake
Het is 5 jaar geleden dat met Pasen het eerste bericht van Carola Bakt Zoethoudertjes online ging. Ha, ha, zo’n bericht zou eigenlijk onder een kopje “retro” moeten vallen. Er is inmiddels een hoop veranderd maar één ding is altijd hetzelfde gebleven. De oven gaat aan! Ook dit keer ging de oven aan, want ik bakte deze heerlijke witte chocoladecake gevuld met cheesecake in de prachtige Bavaria bakvorm van Nordic Ware.

Ik kon het niet laten de prachtige cake te versieren en dat heb ik gedaan met een frambozenganache, lekker!! Ik ben zelf niet zo’n sierradentype, maar op mijn taarten ga ik graag los met veel goud.


Zie je de foto hieronder? Dat is hem, de Bavaria bakvorm van Nordic Ware? Hoe vind je hem?

Lees nog even mee want je kunt hem winnen!!


De Waanzinnige ontwerpen van Nordic Ware zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, hebben een degelijke anti aanbaklaag en hebben bijzondere eigentijdse ontwerpen. Sorry oude tulbandvorm, maar ik schuif je iets naar achteren. De Nordic Ware vormen bakken niet alleen als de beste, ze zijn ook een plaatje om naar te kijken.


Nordic ware bundtvorm

De tijd van de wat saaie cakes, die in de vorm blijven plakken, is voorbij

Ik ben op zoek gegaan naar een zondige en feestelijke cake. Deze Witte chocoladecake gevuld met cheesecake voldoet hier ruimschoots aan. Het nadeel van witte chocolade is dat je het niet kunt zien. Daarom besloot ik wat kleur te geven aan de buitenkant met frambozenganache en wat blingbling.


Witte chocoladecake gevuld met cheesecake
Witte chocoladecake gevuld met cheesecake

Witte chocoladecake gevuld met cheesecake

Het recept is afkomstig van Nordic Ware

Benodigdheden voor vorm met 2,5 L inhoud:

Cheesecake:

  1. 120 gram cream cheese bv. Philadelphia

  2. 1 eidooier

  3. 85-100 gram frambozenjam of andere jam naar keuze

  4. 3 eetlepels suiker

Voor de cake:

  1. 310 gram bloem

  2. 350 gram fijne suiker

  3. 11 gram bakpoeder (is ongeveer 2,5 theelepel)

  4. 240 gram boter op kamertemperatuur

  5. 3 grote eieren

  6. 230 ml melk

  7. 150-175 gram witte chocolade in stukjes

  8. 1 theelepel vanille extract

  9. 1/2 theelepel zout

Voor de frambozen ganache:

  1. 125 gram frambozen uit de diepvries, ontdooid

  2. 100 ml slagroom

  3. 220 gram witte chocolade

Eventueel voor de versiering:

  1. 100 gram fondant

Goudpoeder te koop in een taartwinkel.


Voeg de roomkaas in het cakebeslag
Voeg de roomkaas in het cakebeslag

Recept witte chocoladecake gevuld met cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht), vet alle hoekjes en gaatjes van je vorm in met boter en bestrooi dit met een beetje bloem.

  2. Mix de boter met de fijne suiker tot het lekker romig is.

  3. Dit kan zomaar zo’n 6-8 minuten duren. Voeg nu stuk voor stuk een ei toe en mix tot het is opgenomen. Voeg de vanille toe.

  4. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en spatel dit in 3 delen door het beslag. Voeg nu de melk toe in 3 delen, hiervoor gebruikte ik kort de keukenmachine. Spatel de stukjes witte chocolade door het beslag.

  5. Het beslag is genoeg voor een vorm met 2,5 L inhoud. Vul ongeveer de vorm tot de helft.

  6. Om de cheesecake vulling te maken roer je de cream cheese, de jam, de suiker en de eidooier door elkaar.  Doe de cheesecake vulling over de eerste helft van het deeg.

  7. Nu mag de tweede helft over de vulling.

  8. Bak de cake in 55-60 minuten gaar. Je kunt de cake met een satéprikker inprikken, maar als je het te diep doet zit je in de vulling en dit zal het moeilijker zijn om te beoordelen.

  9. Laat de cake 10 minuten in de vorm. De cake gleed zonder problemen uit de vorm om vervolgens verder af te koelen op een rooster.


Witte chocoladecake gevuld met cheesecake en frambozen ganache

Voor de frambozenganache laat je de frambozen ontdooien. Pureer ze vervolgens met ene staafmixer en zeef ze. Jammer maar er blijft niet zoveel van de frambozen over als ik zou willen. De restjes zou je bijvoorbeeld kunnen verwerken in een smoothie of oplepelen. De gezeefde frambozen worden straks gebruikt om de ganache wat smaak en kleur te geven.


Verwarm de slagroom. Snij ondertussen de stukjes witte chocolade fijn. Zodra de slagroom kookt  mag het vuur uit. Roer de chocolade door de slagroom. Het zal volledig smelten. Roer de ganache af en toe door. Voeg nu enkele eetlepels frambozenpuree toe. Jij beslist hoeveel, want jij bepaald hiermee ook de kleur.



Laat de ganache iets afkoelen. Laat de ganache over de afkoelde cake druipen. De witte chocoladecake gevuld met cheesecake heeft niet veel meer versiering nodig, maar heb je er zin in? Waarom zou je het niet doen?


Witte chocoladecake gevuld met cheesecake en frambozen ganache

Over de top: het is tenslotte feest!

Vandaag ga ik niet voor naturel, maar voor over de top! Kneed ongeveer 50 gram fondant zacht. Zelf kneed ik hier een snufje tylose doorheen. Dit is een poeder dat je kunt kopen bij een taartwinkel. Dit maakt het fondant wat steviger om mee te boetseren. Tevens kun je er eetbare lijm mee maken.


Ik maakte strookjes met een speciale tool, maar je kunt het natuurlijk ook zelf snijden. Smeer een paar potloden in met olie en draai hier de strookjes overheen. Laat de fondant hard worden. Ook maakte ik roosjes en een aantal cijfers 5 in siliconen vorm .  Met eetbaar goudpoeder wordt alles heel feestelijk. Het liefst bepoeder ik de fondant als het nog zacht is. Zorg ervoor dat er geen onnodig vet op je fondant zit, want dan pakt het poeder niet zo goed.


Tip: maak de versiering een aantal dagen eerder, dan heb je geen last minute stress en droogt het goed op.

Winactie; mag jij straks een klein plekje in je kast vrij maken voor de Bavaria bakvorm van Nordic Ware? Deze actie is verlopen.

Carola Bakt Zoethoudertjes bestaat 5 jaar! En dat gaan we vieren.

Bak jij de heerlijkste cakes en hou jij ervan je zoete grenzen verleggen? Van fonQ.nl mag ik één Nordic Ware Bavaria Bundtvorm verloten onder de lezers.  De Nordic Ware Bavaria bakvorm is slechts één vorm uit de uitgebreide collectie van het eigentijdse webwarenhuis fonQ.nl.

Wat moet je doen om kans te maken?

  1. Durf jij me onder dit blog je grootste blooper te verklappen? Met deze prachtige vorm zullen veel bloopers tot het verleden horen.

  2. Ga naar de Facebookpagina van Carola Bakt Zoethoudertjes naar het berichtje over Witte chocoladecake gevuld met cheesecake & Nordic Ware winactie. Like dit bericht èn deel het vervolgens met je vrienden.

Niet verplicht maar vind ik wel leuk:

  1. Schrijf je in voor de nieuwsbrief  op de homepage! Zo krijg je al dat lekkers rechtstreeks je mailbox in!

Twijfel niet langer en maak een kansje. Dit is mogelijk tot en met maandag 28 maart. De winnaar zal persoonlijk een berichtje ontvangen.

-- DANK --
Dit artikel is een samenwerking met fonQ.nl. Om dit artikel te schrijven ontving ik de Batavia cakevorm van Nordic Ware om deze voor jou te testen. De bevindingen van de bakvorm zijn beschreven op de wijze dat ik graag werk: open voor ideeën en met een eerlijke kijk op het product.  Ik vind het leuk om producten uitgebreid te testen waarvan ik denk dat dit interessant is voor de lezer.

Meer weten? Lees de disclaimer.
Graag wil ik fonQ.nl bedankten voor de mogelijkheid om een winactie houden voor mijn lezers.

Gerelateerde posts

bottom of page