Hou jij ook zo van koekjesdeeg? Ik ook! Maar ik ben wel zo iemand die eigenlijk geen deeg wil proeven met rauw ei. Het snoepen van deeg is natuurlijk heel erg lekker, maar het heeft vast ook een beetje met de voorpret te maken. Dat maakt het extra lekker. En natuurlijk omdat het niet mag. Net als stiekem van de lepel proeven…. Ssstttt, niet vertellen hoor. Gelukkig heb ik een geweldig recept voor je! Hiermee kun je snoepen zoveel je wilt en uitdelen; want met dit recept kun je best heel veel cookie dough pindakaaskoeken maken.
Zijn deze koeken extra lekker omdat er gecondenseerde melk in verwerkt is?
Gecondenseerde melk is de basis van lekkere fudge! Wie zal het zeggen? Gecondenseerde melk is lekker zoet maar het wordt in dit recept niet verwarmd. Je hebt voor deze koeken dus geen oven nodig.
Wil jij graag een vegan versie maken? Gebruik dan gecondenseerde kokosmelk en chocolade van Tony Chocolonely.
Cookie dough pindakaaskoeken
Benodigdheden:
- 100 gram boter
- 115 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram pindakaas voor in het cookie dough
- 1 theelepel vanille extract
- 275 gram bloem
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 250 gram chocolade chips of chocolade in kleine stukjes
- bakpapier
- ongeveer een 20 x 20 cm. of maak er één van bakpapier
Voor de topping:
- 175 gram pindakaas
- 175 gram pure chocolade
Mix de boter met de suiker. Voeg hier het vanille extract en de pindakaas bij.
Roer een blikje gecondenseerde melk erbij, met de bloem en de chocolade chips of chocolade in kleine stukjes gesneden. Vul je vorm die je bedekt heb met bakpapier.Je zou ook een springvorm gebruiken van ongeveer 20-22 cm.
Zet je vorm in de koelkast voor ongeveer een half uurtje.
De topping is heel eenvoudig. Smelt gelijke delen pindakaas en pure chocolade au bain marie boven een pan met water. Is het geheel goed gesmolten? Roer het goed door en bedek de bovenkant van je pindakoeken.
Laat het geheel zo’n 3-4 uur afkoelen en snij het in stukjes. Wat mij betreft niet te groot, want de koeken zijn vrij machtig.
Omdat er gecondenseerde melk in deze koeken verwerkt is, bewaarde ik ze in de koelkast. Zelf vond ik ze koud overigens ook het lekkerst om te eten. Ieder zijn voorkeur natuurlijk. Of kwam het omdat het weer zo heerlijk warm is momenteel?
Cookie dough, ditmaal kun je er echt van genieten. Legaal snoepen.
Bron: Sugary Sweet met haar heerlijke recept.
Eergisteren gemaakt en een succes op verjaardag gisteren.
Heb nog wel wat over, zou je dit kunnen invriezen?
Sorry Sanne, ik ben nu vast te laat en je koeken zijn op of toch in de diepvries. Ik denk dat deze koeken wel in de diepvries kunnen. Soms probeer ik het zelf uit na het bakken. Dan doe ik meteen 1 of 2 stuks in de diepvries en kijk een dag later hoe het eruit komt 🙂 Wat heb je gedaan? Groetjes Carola
Ik hou van koekjes die gemaakt zijn met gecondenseerde melk.. Maar hoelang kun je die in de koelkast bewaren??
Hoi Clarinda, als ik eerlijk ben weet ik het niet. Als je ze in de koelkast bewaard zijn ze langer houdbaar. En in de dieprvries nog langer. Bij ons waren ze na een dag of 4 op helaas……
Groetjes Carola
Hallo Clarinda, dank voor al de recepten. Ik heb echter een vraag voor dit recept ( pindakaas koeken) . Ik zag dat je ook 270 gr bloem er in deed. En het beslag hoeft niet in de oven gebakken te worden ( alleen laten opstijven). Smaakt de ongebakken bloem dan niet raar ? ( heb t nooit eerder gedaan vandaar deze vraag) Of valt het juist mee? Lekker dus?
Graag je reactie, want het ziet er ook erg goed uit , ik wil t dus ook maken.
Dank alvast,
Hedy
Hoi Hedy, het smaakt heerlijk maar pindakaas geeft ook heel veel smaak. Eigenlijk is het een cookie dough recept waarvan er heel veel zijn op internet. Cookie dough…. Alsof je legaal mag snoepen van koekjesdeeg. ? lekker om een keer te proberen ?