Interview met Laura Kieft van Laura’s Bakery
Het basisbakboek van Laura’s Bakery is nog maar net vers van de pers als als ik een leuke prijsvraag mag organiseren. En laten we eerlijk zijn: willen we niet allemaal het bakboek van Laura winnen?
“Wat zou jij aan Laura willen vragen?” vroeg ik aan jullie.
Nou dat heeft Laura geweten. Er werden ruim 40 vragen gesteld. Laura kan ze natuurlijk niet allemaal beantwoorden, maar in dit verzamelde interview vertelt ze je helemaal bij over hoe ze haar toekomst ziet, of ze al eens gebakken heeft voor haar konijntje en waar je Laura niet blij mee maakt op bakgebied. Want ja, ook Laura heeft een voorkeur.
Lisette Bartels:
Het schrijven van een boek tegenover een blog? Wat zou je de volgende keer misschien anders doen?
Het schrijven van een boek is veel definitiever. Hoewel ik normaal al heel perfectionistisch ben, was dit met het maken van het boek nog veel ‘erger’. Wanneer ik een schrijffoutje maak in een artikel op mijn blog kan ik het heel eenvoudig aanpassen, met een boek kan dat niet als het eenmaal gedrukt is. Wat ik een eventuele volgende keer anders zou doen is beter plannen en minder recepten op het laatst maken zodat ik dan niet zo hoef te stressen. Al zou het mij niets verbazen als het weer exact hetzelfde zou gaan, ‘Waarom vandaag doen als het morgen ook nog kan’ zit jammer genoeg een beetje in mijn aard haha.
Vera:
Bak of maak je wel eens iets speciaals voor je konijntje…
Nog nooit gedaan, maar toevallig heb ik wel een paar ideetjes waar ik mee aan de slag wil gaan.
Roxanne:
Wat leuk! Ik ben gek op Laura’s stijl vol schattige pastelkleurtjes en de heerlijkste gebakjes. Wat ik me afvroeg is of je nu gezond eten zo’n hype is ook gezondere versies van klassieke gebakjes en koekjes maakt of dat je deze trend aan je voorbij laat gaan?
Ik heb wel eens recepten gemaakt die iets gezonder zijn, maar je zult mij niet heel snel écht gezond zien bakken. Hooguit om het een keer te proberen. Ik vind dat je beter een echt goede en lekkere taart kunt bakken waar je vervolgens een klein puntje van neemt, dan dat je een gezonde (vaak minder lekkere) taart bakt voor een wat groter puntje. En eerlijk is eerlijk, zó ontzettend gezond zijn ze vaak ook niet. Suiker is suiker, of je nu dadels of kristalsuiker gebruikt. Als je gezond wil snacken kun je beter een stuk fruit of een boterham nemen, ook lekker 🙂
Joseph:
Ik zou willen vragen van welk baksel ze het meest gelukkig wordt. Bij mij is dat mijn blueberry cheesecake, waarvan ik het recept meegenomen heb uit Amerika. Zoveel fijne herinneringen tijdens het bakken en opeten, word er heel gelukkig van!
Dat is dan toch echt mijn oma’s appeltaart. Naast dat deze gewoon verschrikkelijk lekker is, ben ik er onwijs trots op dat dit al een paar jaar het best bekeken recept is op mijn blog. Ik heb mijn oma nooit gekend, maar ik weet zeker dat ook zij ontzettend trots zou zijn.
Kirsten:
Als een baksel mislukt, bak je dan direct nog een nieuwe? Of is het dan gewoon een dag zonder homemade lekkers?
Ligt eraan, als ik de tijd en de ingrediënten heb dan begin ik gelijk opnieuw. Maar gelukkig mislukt er niet vaak iets in mijn keuken.
Jane:
Ik ben zo benieuwd naar het boek van Laura! Dus ik ben echt heel enthousiast over deze winactie. Ik heb nog wel wat leuke vragen voor Laura:
Wat doe je met mislukte baksels, geef je die ook weg als de smaak gewoon goed is?
Als het een baksel is dat er gewoon nog goed uitziet, maar waar ik nog wat aan de receptuur wil sleutelen wel. Maar als het echt in stukken uit de bakvorm komt niet.
Jane vroeg ook:
Moet jouw toekomstige vriend/man ook een bakliefhebber zijn of iemand die net zo veel van zoetige baksels houd als jij?
Haha, dat zou fijn zijn, maar het is geen must. Ik heb wel liever iemand die net als ik van lekker eten houdt en niet de hele dag door calorieën telt en alleen maar gezond eet. Maar ook dat heb je niet altijd voor het zeggen he 😉
Ruud:
Wat een leuke actie, ik zou het boek heeel graag willen winnen!!
Laura, wat is je favoriete land qua baksels?
Amerika, maar dan wel met een eigen twist en in kleinere porties. Maar ik moet zeggen dat ik veel landen lekkere baksels vind hebben. Uit Engeland, Zweden en Frankrijk komen bijvoorbeeld ook heerlijke recepturen.
Margot van der Weide-Beerenhout:
Oh leuk. Het boek lijkt mij helemaal geweldig.
Mijn vraag is: Doe jij net als mij of als Rudolph van Veen? Bij mij gaat dus altijd het laatste beetje wat ik aan de vinger heb in de mond als ik de spatel of wat dan ook afgeveegd heb. Ik zie Rudolph dat nooit doen. Ik vind dat zo knap. Vandaar ook hoogstwaarschijnlijk het gewichtsverschil tussen hem en mij.
Haha ik ben groot voorstander van het uitlikken van de beslagkom als het baksel in de oven staat. En ik bak liever een koekje minder zodat ik nog een beetje deeg heb kunnen snoepen 😉
Linda:
Ben wel een beetje fan van Laura en heb super veel vragen die ik zou willen stellen haha, maar zal er eentje kiezen.
We weten dat je houdt van bakken, maar als je een week niet zou mogen bakken en je er niet mee bezig mag houden op welke manier dan ook, waarmee zou je de overgebleven tijd dan invullen? Erg nieuwsgierig naar het interview!
Hmm, als ik echt totaal niet meer met bakken bezig zou zijn, zou ik zeeën van tijd overhouden. Ik denk dat ik een goed boek (of een paar, nu ik toch zoveel tijd heb) zou lezen, lekker vaak naar het bos of de duinen zou gaan voor een wandeling en gezellig met vrienden en vriendinnen afspreken. Oh, en dan ook lekker op de bank films en series kijken. Of gewoon lekker op vakantie.
Helaas kunnen we niet allemaal winnen. Gelukkig is het basis bakboek van Laura Kieft ook te koop in de boekenwinkel voor 24,95. Deze klassieker zal je vaak tevoorschijn halen bij bij een plotseling aanval van heel veel zin om zelf aan de bak te gaan, of bij het oplossen van bakproblemen.
Bestel je het boek via Bol.com, dan wordt het je gratis toegezonden.
Veel vragen van lezers aan Laura in dit interview worden beantwoord in haar boek. Dus de kans is groot dat het antwoord op jouw vraag hier ook in staat.
De gelukkige winnaars van deze actie zijn Lisette Bartels en Margot van der Weide-Beerenhout. Zij zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Graag wil ik Laura Kieft bedanken dat ze mee wilde werken aan dit lezers-interview en Uitgeverij Forte Culinair voor de mogelijkheid deze winactie met interview te organiseren.
Allebei heel erg bedankt!
Leuk om te lezen! Helaas, geen bakboek voor mij, gefeliciteerd geluksvogels! En we bakken er natuurlijk niet minder om?..
? maar gelukkig kun je van onze blogs nog heeeeeel veel lekkere recepten verwachten! ? Heel succes met bakken en bedankt voor het meedoen! Groetjes Carola
Precies, inspiratie genoeg door jullie leuke blogs! Ik ben erg blij dat jullie je creatieve ideeën met ons delen, bedankt?!
Super leuk om te lezen maar het meeste wist ik natuurlijk wel haha ?
liefs, Joke
Hoi Joke, Wat leuk en natuurlijk had ik niet anders verwacht. Maar toch….waar ik nu nieuwsgierig naar ben, wat zou jij aan Laura vragen als moeder? ?? Carola
Jeetje, best wel een moeilijke vraag Carola omdat ik echt veel weet. Wij zijn altijd heel open tegen elkaar dus er komt geen privé vraag maar bakvraag ?. Waar ik, en deze vraag geldt eigenlijk voor alle foodbloggers, wel benieuwd naar ben is of er ooit iets gruwelijk mislukt is qua smaak of niet lekker is geworden op welke manier dan ook (dus echt mislukt en niet te eten) en dat er dan toch een positieve blogpost geplaatst is. Het recept aangepast voor de blog en foto’s van het “mislukte” baksel erbij. Ik hoef geen antwoord op mijn vraag hoor maar ik vraag dat mij gewoon wel vaker af hahaha ☺️
Liefs, Joke