Hartige kerstboom van bladerdeeg
top of page

Hartige kerstboom van bladerdeeg


Hartige kerstboom van bladerdeeg
Met Kerstmis is het leuk om wat extra zorg te besteden hoe je gerecht eruit ziet. Zelfs met een tafel vol lekkers in potten en pannen, kan één bijzonder gerecht plots alle aandacht van de hele tafel krijgen. Deze hartige kerstboom van bladerdeeg met pesto en mozzarella is supersnel gemaakt en ziet er lekker feestelijk uit.

Ik koos voor een vulling van groene pesto. Een Kerstboom is tenslotte groen. Een rode pesto of andere tapenade doet het natuurlijk ook goed.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Bak bladerdeeg kort voor het opdienen voor een optimaal resultaat


Tip: zet je kerstboom kant en klaar gesmeerd en al klaar om afgebakken te worden en schuif lekker relaxt bij de visite.
Hartige kerstboom van bladerdeeg maken

Hartige kerstboom van bladerdeeg

Benodigdheden:

  1. 1 rol bladerdeeg uit de koeling of of een pak uit de diepvries van de supermarkt

  2. 1/2 potje pesto

  3. 1/2 bol mozzarella of geraspte jonge kaas

  4. 1 ei



Hartige kerstboom van bladerdeeg

Zo bak je deze hartige kerstboom van bladerdeeg

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden bij een hete lucht oven of op 220 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  2. Zelf gebruikte bladerdeeg van tante Fanny. Deze is 42 x 24 cm. Vouw het bladerdeeg dubbel in de lengte. Gebruik je bladerdeeg uit de diepvries, dan zou ik de plakken zo op elkaar leggen dat de naad van de plakken een snede van een tak van de boom is. Dan zie je de naad bijna niet. Je kunt ook bladerdeeg aan elkaar wrijven of zelfs opnieuw kneden en uitrollen.

  3. Snij de vorm van een Kerstboom. Bewaar de stukken die overblijven. Van de restjes maakte ik sterren om van te snoepen.

  4. Haal het bovenste vel weg en smeer hier de pesto en de mozzarella of jonge kaas overheen. Leg de bovenste plak weer op zijn plek terug.

  5. Bepaal een middenlijn en snij vanuit die lijn takken.

  6. Draai de takken allemaal symmetrisch om.

  7. Van het deeg dat over was maakt ik sterren. Deze hoef je trouwens niet te vullen. De sterren zonder vulling bakte mooier dan met vulling. Ze zijn te klein om gevuld te worden.

  8. Je kunt de hartige kerstboom zo afbakken, maar hij wordt mooier als je de boom afsmeert met ei. Kluts hiervoor een ei met een vork in een glas en smeer de Kerstboom in met ei. Smeer eventueel ook je sterren of andere kleine hapjes in met ei.

  9. Bak de kerstboom in 13-17 minuten gaar in de oven tot de boom goudbruin is.

Hartige kerstboom van bladerdeeg

Deze topper wordt met Kerstmis veel gebakken voor bij de borrel

Een pull apart hartige boom. Lekker voor bij de borrel of aan een Kersttafel vol lekkernijen.

Fijne Kerstdagen en veel bakplezier!


Gerelateerde posts

bottom of page