Hou jij ook zo van een lekker gevuld eitje? Of misschien ben je wel op zoek naar een leuke kindertraktatie of wil je wat leuks maken voor voor een enthousiaste zeilliefhebber? Dan heb ik een leuk hartig hapje voor je: een Zeilboot van ei als borrelhapje!
Zeilbootjes van ei en tortilla chips
Benodigdheden:
- eieren, van 1 ei kun je 2 bootjes maken
- tortillachips
- mayonaise
- mosterd
- peper
- zout
- groene kruiden als peterselie
Bereiding zeilbootjes van ei en tortilla chips
Kook de eieren naar het aantal bootjes die je wilt gaan maken en kook er één of twee extra mee. Je weet tenslotte straks met pellen niet of er misschien een eitje zich niet laat pellen en kapot gaat. Om straks stevige bootjes te hebben, zul je de eieren iets langer moeten koken dan je waarschijnlijk gewend bent. Zelf kies ik dan voor 9-10 minuten.
Laat de eieren koelen in koud water en ontdoe ze van de schil. Snij de eieren door de midden en verwijder het eigeel. Maak van je eigeel een smakelijke vulling met wat mayonaise, mosterd, peper, zout, paprika, chilipoeder; net wat je zelf lekker vindt. Maak je vulling net wat mooier en smakelijker met wat fijn gesneden groene kruiden.
Zelf heb ik de vulling niet gepureerd, maar geprakt met een vork. Daarom lukte het me niet goed met een mooi spuitmondje de vulling in de zeilboot te spuiten. Wil je wel graag een speciaal spuitmondje gebruiken? Zorg dan voor vulling. Maak de vulling dan fijner door het kort mixen met een staafmixer. Voeg eventueel pas na het mixen de fijn gesneden groene kruiden toe zodat je toch nog een andere structuur proeft in de vulling.
Hoe hou je de wind in de zeilen?
Vul je spuitzak en bewaar het met de eieren koel en afgedekt in de koelkast. Vul vlak voor het opdienen de eieren en steek de tortilla-zeilen op de bootjes van ei.
Deze leuke zeilbootjes zijn geïnspireerd op de zeilbootjes van Fab Food Finds.
Verkleurd de vulling dan niet, bij het wegzetten tot gebruik?
Hoi Romi, je hebt gelijk. Zelf dek ik het netjes af, maar het is niet helemaal duidelijk in de tekst. Wil je echt een mooie vulling EN zekerheid dan is opspuiten vlak voor het opdienen de beste optie. Je kunt de spuitzak wel al vullen en klaar zetten in de koelkast. Bedankt voor je berichtje, ik heb het even bijgewerkt! Groetjes Carola
Dit is leuk! Ik ga dit maken voor mijn verjaardag! 🙂 Zo grappig gezicht. ♥