Churros met sinaasappel en speculaaskruiden
top of page

Churros met sinaasappel en speculaaskruiden


Churros met sinaasappel en speculaaskruiden
Churros met sinaasappel en speculaaskruiden

Sinterklaas is best wel een bofkont. Je zou maar in Spanje wonen; dan kun je regelmatig Churros als ontbijt nemen. Wat heerlijk zeg en dat is weer eens iets heel anders dan een bruine boterham met hagelslag. Volgens mij heb ik mijn hele jeugd zo ontbeten.


Zin in een Spaans ontbijt? Maak eens Churros met sinaasappelsmaak. Enne, dat is niet alleen lekker in december hoor!

Vind je speculaaskruiden alleen iets voor de decembermaanden? Laat het dan achterwege en kies voor kaneel.

Spaanse churros frituren
Spaanse churros frituren

Churros met sinaasappel en speculaaskruiden

Benodigdheden:

  1. 200 gram bloem

  2. 2 eieren

  3. 40 gram suiker

  4. 1 zakje vanillesuiker

  5. 75 ml melk

  6. 225 ml (verse) sinaasappelsap

  7. eventueel wat geraspte sinaasappel

  8. 75 gram boter

  9. snuf zout

  10. spuitzak

  11. spuitmondje

Voor de suikertopping:

  1. 150-200 gram suiker

  2. speculaaskruiden (of kaneel) naar smaak; 2-3 theelepels

Churros met sinaasappel en speculaaskruiden

Churros met sinaasappel en speculaaskruiden

  1. Belangrijk: zet alles klaar. Als straks de frituur aan staat heb je geen tijd meer om heen en weer te lopen. Meng het sinaasappelsap, de melk, boter en het zout in een pan en breng het aan de kook. Als het kookt roer je de bloem hier doorheen.

  2. Laat het deeg kort garen op een laag pitje. Zet vervolgens het vuur uit en laat het deeg 1-2 minuten rusten.

  3. Roer een ei door het beslag en blijf roeren tot het is opgenomen. Herhaal dit nog een keer met het tweede ei. Voeg de vanille- en fijne suiker toe en eventueel nog wat geraspte sinaasappel .

  4. Vul je spuitzak en verwarm de frituur voorop 180 graden (hete lucht oven).

  5. Mix de suiker met de speculaaskruiden en bewaar het in een bord om straks de churros doorheen te rollen.

  6. Spuit slierten churros en knip de af met een schaar. Dit gaat heel gemakkelijk. De slierten zonken naar beneden om vervolgens weer naar boven te komen. Net als bij oliebollen draai je de churros halverwege om.

  7. Haal ze uit de olie als ze een goddelijke kleur hebben, dit is ongeveer na 5 minuten bakken. Laat ze kort even uitdruipen op een servet.

  8. Rol de churros door de suiker met speculaaskruiden of kaneel als je dat liever hebt.

  9. Eet de Churros zo spoedig mogelijk. Net gebakken zijn ze het allerlekkerst!


Ben je echt een ontdekkingsreiziger? Probeer dan eens de speculaaskruiden of kaneel te vervangen door five spice mix of pompoenkruiden naar smaak!

Churros met sinaasappel en speculaaskruiden
Churros met sinaasappel en speculaaskruiden

Gerelateerde posts

bottom of page