Stel je vraag aan Hans van Heel Holland Bakt en maak kans op zijn bakboek!
Yes, ik heb Hans via zijn uitgever Kosmos, weten te strikken voor een vragenvuur. Hans, wie is hij eigenlijk en wat heb je altijd van hem willen weten maar nooit durven of kunnen vragen. Dit is je kans om Hans een vraag stellen. En dan wordt het spannend, want welke vragen gaat Hans beantwoorden? En welke vraag van jullie is zo bijzonder dat het de winnende vraag is?
Deze actie is afgelopen. Het interview kun je hier lezen. Tessa Groot stelde de winnende vraag; gefeliciteerd!
Samen vormen jullie gebundelde vragen een bijzonder lezersinterview, dus doe je best!
Wat moet je doen om een vraag te stellen en kans te maken op het bakboek van Hans Spitsbaard?
Het is heel eenvoudig: Bedenk een leuke, originele, zoete, ondeugende, inspirerende vraag aan Hans. Plaats je vraag onderaan dit blog bij de reacties.
Doe dit vóór 24 maart. Daarna verzamel ik al jullie vragen en stuur ik ze door naar Hans. Ik ben zo benieuwd wat Hans allemaal gaat antwoorden, dus stel een hele leuke vraag! Zodra het interview online komt ontvangt de winnaar een persoonlijk berichtje. Dit zal bekend worden gemaakt op deze pagina. Ik ben zo benieuwd dus doe je best!
Het is geen voorwaarde, maar ik zou het wel heel leuk vinden als je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief in de rechter balk. Zo krijg jij al dat lekkers altijd rechtstreeks als eerste in je mailbox en zie je ook als eerste wanneer het interview online komt.
Enne, volg je Hans al op Facebook? En Carola Bakt Zoethoudertjes?
Heel veel succes.
Nieuwsgierig naar eerdere lezers-interviews met Rutger van den Broek, Menno de koning, Laura Kieft en Annemarie Pronk? Je vindt de lezersinterviews hier.
De actievoorwaarden vind je in de disclaimer.
Wat vindt de oma van Hans het lekkerste van wat hij tot nu toe gebakken heeft?
Mijn vraag aan Hans: voor welk baksel kun je jou midden in de nacht wakker maken?
Vind je het bakken nog steeds zo leuk en wat zijn je toekomstplannen?
Uit welk land zou je meer willen leren bakken?
Stel dat je maar een recept per week mag gebruiken maar wel mag varieren met dat basisrecept….
Wat zou je dan allemaal bakken die eerste week?
Krijg je ook wel eens inspiratie van buitenlandse koks en criticasters zoals Mart Preston bv?
Hans, ik hoorde dat je samen gaat werken met Yotam Ottolenghi! Dat is zó cool! Kun je een tipje van de sluier oplichten wat jouw rol gaat zijn?
Groetjes Lia
Mijn dochter heeft een natriumarm dieet voorgeschreven gekregen. Nu zit er in heel veel zoete gerechten vaak zout. Daarom bakken we steeds meer alles zelf en het is ook leuk om te doen. Kun je het snufje zout ook weglaten in de zoete recepten en waarom wordt er zout toegevoegd?
Ik ben benieuwd hoe ioud Hans was toen hij begon met bskken en wat de aanleiding daarvoor was.
`Hoi, wat is je favoriete misbaksel? Dat je daarna zo vaak gemaakt hebt dat ie nooit meer mislukt is ?
Waar haal je jouw inspiratie voor je gebakken dromen vandaan?
Komt dat van je oma of uit het bestuderen van andermans inspiratie, cq wereldse bakkers?
Hallo Hans, welke taart zou je willen hebben op je diplomauitreiking? Hoe zou die er uit zien en misschien nog belangrijker hoe zal die smaken? Welke bereidingen/technieken zou je hiervoor toepassen?
Hoi Hans kan je me een leuk recept geven voor het bakken met tijgernotenmeel. Heb het gekregen en wil het graag gebruiken maar kan niets echt leuks vinden. Met naar mijn idee bijzondere meel wil ik graag iets moois en lekkers brouwen.
Wat is je favoriete baksel van jezelf en wat vind je het minst leuke aan bakken?
Ben jij veranderd na het winnen van Heel Holland Bakt?
Ik bedoel of je nog gezellig en zorgeloos iets lekkers bakt of dat je het gevoel hebt dat je extra goed moet presteren omdat je nu anders beoordeeld wordt
ik zou graag willen weten hoe je een cake bakt zonder dat hij in het midden omhoog komt en kun je beter cakemeel nemen of bloem
Met wie zou jij nog weleens in de keuken keuken willen staan en wat zou jij dan nog willen leren van deze persoon?
Wat is je favoriete hartige baksel?
En als jij een baksel zou zijn, welke ben je dan en wat zeggen de ingrediënten over jou?
Met welke banketbakker/patissier zou je graag een keer in de bakkerij willen staan, wat zou je willen leren van deze persoon. En wat is je volgende uitdaging nu je HHB gewonnen hebt?
Voor welk gebak loop jij zelf naar de bakker? Of, als je alleen nog maar zelf aan de slag gaat als je gebak wilt nuttigen: wat was vroeger je favoriet?
Voor wie zou je dolgraag eens iets lekkers bakken? Denk Koningin Maxima, Marco Borsato, of gewoon een voor mij “onbekende” Nederlander & WAT zou je dan voor diegene gaan bakken? Zelf lijkt het me geweldig om voor Erica Terpstra een Schwarzwälder Kirschtorte te maken. Weet niet of ze die lekker vind, uberhaubt wil eten & of dat het me zou lukken om hem perfect uit de oven te toveren. Maar vind haar zo’n leuke vrouw en ben zelf gek op die taart.
Wat een leuke actie. Iedere keer lees ik met veel plezier je boek reviews.
Mijn vraag aan Hans gaat dan ook over zijn bakboek. Doordat ik een gezin heb met kleine kinderen moet ik vaak bakken in etappes. Soms kies ik voor iets eenvoudigs, maar ik vind het ook niet erg om een deel voor te bereiden, in te vriezen of in de koelkast te bewaren en 1 of 2 dagen later weer verder te gaan.
Welk recept in jouw bakboek is hier bij uitstek geschikt voor? En doe je dit zelf ook wel eens of moet het in 1 keer af?
Wat vindt je oma het lekkerste baksel, ofwel: heeft zij een favoriet van jou baksels?
Liefde gaat door de maag! Stel.. je zou het hart van je lief kunnen veroveren met een baksel.. wat zou jij dan maken om dit voor elkaar te krijgen?
Ik vond het echt heel leuk om je aan het werk te zien tijdens de show! Vooral je Molen-creatie vond ik heus wat om te zien. Ik woon niet in Nederland, maar als je mijn vraag toch zou kunnen stellen aan Hans: Hoe is je omgeving nu nadat je als winnaar uit de bus kwam, wordt je nu veel vaker gevraagd om ook iets voor hen te bakken – ben je nu de ‘go to guy’ voor baksels?
Hallo Hans, wat is nou echt een recept dat je nooit zult maken. Iets waar je bijv. zelf niet zo van houdt. Of waar je eerder een slechte bak ervaring mee hebt gehad.
Ik zou graag van Hans willen weten of een kleine verandering in een bestaand recept geld voor mee te doen aan HHB
Als je 3 ingrediënten om te bakken mee mag nemen naar een onbewoond eiland, welke zijn dat?
Wat zou jij maken om je grote liefde te veroveren?