Zelf nougat maken met pistache noten en amandelen
top of page

Zelf nougat maken met pistache noten en amandelen


Zelf nougat maken met pistache noten en amandelen
Wat is het geweldig lekker: nougat. Ongelooflijk dat je deze heerlijkheid zelf kunt maken! Suiker, eiwit en noten; meer is het eigenlijk niet. Andere droge ingrediënten als gevriesdroogd fruit zijn ook heel mooi en lekker om toe te voegen. Nougat maken is eigenlijk best goed te doen, als je maar zorgt dat alles goed klaar staat en je een thermometer hebt die je helpt de ingrediënten tot de juiste temperatuur te verwarmen.

Met dit recept kun je zelf nougat maken met pistache noten en amandelen; en het is nog behoorlijke hoeveelheid ook!


Voorbereiding voor nougat maken is het halve werk

Zet alles klaar, zodra de suikermassa op temperatuur is, kun je meteen aan de slag!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Nougat maken met pistache noten en amandelen

Zelf nougat maken met pistache noten en amandelen

Benodigdheden:

  1. 2 eiwitten

  2. 150 gram honing

  3. 100 gram golden syrup (verkrijgbaar bij Jumbo of veel buitenlandse winkels) of glucose siroop

  4. 400 gram suiker

  5. 85 ml water

  6. 500 gram in de oven geroosterde amandelen, pistachenoten of andere noten met vel. Met vel ziet er straks mooier uit!

  7. In een pan geroosterde geschaafde amandelen voor bovenop

  8. Eetbaar papier of ouwel

  9. Een goede keukenmachine, de meeste handmixers zullen dit werk niet aankunnen

Nougat afkoelen en in stukken snijden

Zelf nougat maken met pistache noten en amandelen

Verwarm de suiker, met de golden syrup of glucosesiroop en het water op een zacht vuurtje tot het 145 graden is. Dit duurt wel even dus in de tussentijd kun je de honing in een andere pan zachtjes verwarmen tot het 130 graden is. Klop inmiddels ook de eiwitten luchtig en stijf. Pas als de suiker en de honing bijna op temperatuur zijn, gaan ze bij elkaar.


Zet de mixer op een medium snelheid en giet terwijl de mixer de eiwitten steeds steviger klopt, de honing van 130 graden langzaam toe, gevolgd door de suikermassa van 145 graden. De mixer krijgt het steeds zwaarder. Als de nougat stug aan het worden is mag de machine uit.

Zelfgemaakte nougat is een traktatie

Hevel de inhoud voorzichtig over naar een werkblad die hittebestendig is. Kneed de noten door de massa, maar let goed op, de massa is nog best warm.


Vorm met je handen de nougat naar gewenste dikte en leg de lap nougat eventueel op het vel eetbaar papier/ouwel. Stooi een handje geschaafde amandelen over de bovenkant van de nogout en leg hier een vel bakpapier overheen. Rol voorzichtig met een deegroller de bovenkant van de nougat plat.


Laat de nougat hard worden, dit duurt ruim een dag.


Heb je geen geduld

Ook als de nougat nog niet hard is, kun je het voorzichtig snijden en proeven. Zelden waren mijn thuis testers zo snel beneden als bij deze zelfgemaakte nougat.

Zelf gemaakt: Nougat

Gerelateerde posts

bottom of page