Bitterkoekje met ganache, amandel en honing
top of page

Bitterkoekje met ganache, amandel en honing


Bitterkoekje met ganache, amandel en honing
Bitterkoekje met ganache, amandel en honing
Eigenlijk is dit geen recept, maar ben je meer aan het knutselen met zoete ingrediënten. Lekker toch! Versier je bitterkoekje met ganache, amandel en honing!

Ganache leftover? Spuit toefjes op een koekje!



Af en toe heb ik na het bakken ganache over. En hoe lekker ik het ook vind, dat kan ik natuurlijk niet oplepelen, liever ga ik er iets mee maken. Je kunt ganache af laten koelen in de koelkast, balletjes van rollen en die balletjes door cacaopoeder rollen. Dan heb je snelle bonbons die ik stiekem nog lekkerder vindt dat dure bonbons bij een pattisier. Ik hou zelf erg van de basissmaak van chocolade. Ganache laat zich echter ook goed spuiten als mooie toeven, lekker voor op deze bitterkoekjes.


Bitterkoekje met ganache, amandel en honing
Bitterkoekje met ganache, amandel en honing

Bitterkoekje met ganache, amandel en honing

Benodigdheden:

  1. Bitterkoekjes, ik kocht mijn bitterkoekjes, maar je kunt ze ook zelf maken

  2. Ganache van ongeveer 100-125 gram slagroom met 200-250 gram pure chocolade volgens dit makkelijke recept

  3. Per koekje een amandel

  4. Een paar eetlepels honing

  5. Spuitzak met mooi spuitmondje

Bitterkoekje met ganache, amandel en honing
Bitterkoekje met ganache, amandel en honing

Zo maak je bitterkoekje met ganache, amandel en honing

  1. Maak ganache door de slagroom aan de kook te brengen. Zodra het bijna kookt mag het vuur uit en de chocolade bij de slagroom.

  2. Roer het goed door elkaar totdat de chocolade volledig is opgelost. Laat de ganache iets afkoelen. Als de ganache na ongeveer een uur een stuk is afgekoeld, mag het in een spuitzak met een mooi mondje.

  3. Verwarm ondertussen een paar eetlepels honing. Het hoeft niet te koken, alleen maar ietsje warmer te worden. De honing wordt nu ook wat dunner.

  4. Laat amandel voor amandel in de honing vallen en haal het met een vorkje voorzichtig uit de honing. Laat de amandel iets opdrogen op een vel bakpapier. Het droogt niet helemaal, maar wordt wel iets steviger en zal prachtig glanzen.

  5. Je kunt de ganache eventueel kort in de koelkast laten maar te stevig is ook niet goed, want dan laat het zich niet goed spuiten.

  6. Als het stevig is geworden, maar niet hard, is het tijd om toefjes te spuiten. Ik spoot kleine roosjes; je begint in het midden en draait om het midden heen. Het lijkt een beetje op de beweging die je maakt als je een @ schrijft.


Toefje ganache op bitterkoekje vs Bonbon


Schuif voorzichtig met een klein mesje of vorkje een amandel op de ganache. Laat de versierde bitterkoekjes met ganache ietsje steviger worden in koelkast, maar haal ze een half uur voor serveren uit de koelkast. Ietsje zachter is ganache het lekkerst. Het wordt tenslotte ook vaak gebruikt als vulling in bonbons!


Zijn het nu luxe koekjes of mini-taartjes? Geen idee, maar ik ben benieuwd of je ze net zo lekker vindt als wij!

Gerelateerde posts

bottom of page