Monchou Paas taartjes; ei-taartjes
top of page

Monchou Paas taartjes; ei-taartjes


Monchou Paas taartjes; ei-taartjes
Mijn oudste zoon heeft één favoriet recept: monchoutaart en keer op keer vraagt hij wanneer ik er een ga maken. Natuurlijk heb ik al vaker een “gewone monchoutaart” gemaakt en liever maak ik iets nieuws. Zo vlak voor Pasen kreeg ik een geschikt idee. Hij blij en ik kon lekker aan de bak. Hoewel bakken…. een monchoutaart is natuurlijk een no bake recept. Ik maakte kleine monchou paas taartjes; ei-taartjes met een perzik uit blik om het taartje op een ei te laten lijken.

Een bodem kiezen voor de monchoutaart

Traditioneel maak je een monchoutaart met verkruimelde bastognekoeken, maar je kunt natuurlijk voor iedere smaak en kleur kiezen; van biscuitjes tot speculoos of zwarte Oreo’s.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.




bodem van bastognekoek

Monchou Paas taartjes; ei-taartjes

Benodigdheden voor 8-9 kleine taartjes met een doorsnede van ongeveer 6 cm. 

  1. 10 Bastogne koeken, ongeveer 125 gram

  2. 45 gram boter

  3. 200 gram stevige Monchou (2 pakjes van 100 gram), haal het op tijd uit de koelkast!

  4. 250 ml Slagroom

  5. 1 zakje Vanillesuiker

  6. 2 zakjes Slagroom-versteviger

  7. 50 gram Suiker of suiker naar smaak

  8. Ongeveer 5-9 Perziken uit blik

Ook nodig:

  1. Kleine taartvormpjes, een cupcake bakvorm werkt ook, maar leg dan onderin een klein stukje bakpapier

  2. Kleine uitsteker of mesje om een kleine dooiers te snijden uit de perzik



Monchou Paas taartjes; ei-taartjes

Monchou Paas taartjes; ei-taartjes

De kleine taartringen heb ik ingesmeerd met boter en de helft hiervan heb ik bedekt met bakpapier. Uiteindelijk vond ik de ringen zonder bakpapier tocht iets beter uit de vorm komen. Dan kun je het taartje met een mesje aan de binnenkant los snijden. Maar het kan ook zo zijn dat de boter het papier vast hield, dan zou olie een betere keuze zij bij het insmeren.


Monchou wordt ook niet zo stevig als bijvoorbeeld een kwarktaart, maar dat is juist ook de reden waarom het zo lekker is!

Verwarm de boter op een zacht vuurtje. Zodra het gesmolten is mag het vuur uit. Roer de fijn gemalen of geslagen koekjes door de boter. Vul de bakjevormpjes met de koelkruimels in boter en laat ze stevig worden in de koelkast.


Klop de slagroom bijna stevig met de suiker en de slagroomversteviger. Klop de Monchou die op kamertemperatuur is gekomen los in een andere kom. Schep de helft van de slagroom hier doorheen, gevolgd door de andere helft. Verdeel de vulling over de vompjes.



mini taartjes monchou

Droog de perzik uit blik droog en snij hier kleine dooiers uit. Ik gebruikte een kleine ronde steekvorm hiervoor. Misschien heb je een klein borrelglas die dit ook kan of gebruik anders een mesje. Is de vrucht erg dik, snij hier dan een stukje vanaf.


Duw de dooier in het “ei” en laat het monchoutaartje stevig worden.


Snij de zijkanten van het vormpje voorzichtig los en duw het taartje uit de vorm. Met een mesje kun je de zijkant hier en daar nog wat rechter maken.



Eet smakelijk; wat zijn monchoutaartjes toch heerlijk!

Gerelateerde posts

bottom of page